Σωτήρχος: Ιστορική στιγμή

Το πρώτο νταμπλ κατέκτησε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού που επικράτησε της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου με 3-1 σετ στην Σαντορίνη. Το κλίμα στα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων ήταν πανηγυρικό μετά τη νίκη επί της Ενωσης.Ο Τέλης Σωτήρχοε ευτύχησε να οδηγήσει αυτή την ομάδα στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του και στις δηλώσεις του ο έμπειρος κόουτς ανέφερε: "Αν γινόταν το 2-2 θα χρειαζόμουν τα υπογλώσσια! Είμαι μια ιστορική στιγμή για το σύλλογο και το τμήμα. Τα κορίτσια ξεπέρασαν και την κούραση, και φέρνουν το νταμπλ στον Πειραιά. Εκαναν κατάθεση ψυχής και τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως αξίζουν στη διοίκηση και στο κόσμο μας. Πρώτα θα πανηγυρίσουμε και μετά, αφού ηρεμήσουμε, θα συζητήσουμε για την επόμενη ημέρα".¨

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου που αναδείχτηκε και MVP του τελικού αφού τραγούδησε «τα ριάλια» δήλωσε για την κατάκτηση του νταμπλ: «Νιώθω έντονα και τρελά συναισθήματα. Είμαι 20 ετών και ζω πολύ έντονα συναισθήματα. Οι κόποι μας είχαν αποτέλεσμα, το πιστεύαμε, το αξίζαμε και τα καταφέραμε. Η καρδιά της ομάδας έδωσε δύναμη στους τελικούς και πήραμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο».
 
Η πασαδόρος του Ολυμπιακού Στέλλα Χριστοδούλου τόνισε από την πλευρά της: "Δεν έχει καμία σημασία ποια από εμάς είναι η πρώτη σκόρερ, δεν έχει σημασία πόσους πόντους πετυχαίνει η κάθε παίκτρια. Είμαστε ομάδα και αυτό που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα και αυτό το καταφέραμε. Τα άλλα είναι όλα περιττά".

Η αρχηγός των Πειραιωτών Δήμητρα Γιακουμή ανέφερε: "Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτές τις στιγμές, είχαμε μπροστά μας μια δύσκολη προσπάθεια, είμαι περήφανη για την ομάδα και τις συμπαίκτριές μου".

Με τη σειρά της η Σοφία Κοσμά, σχολίασε: "Κάναμε όλες μας ακόμα ένα καταπληκτικό αγώνα, καταφέραμε μετά την τεράστια ανατροπή στο πρωτάθλημα να κατακτήσουμε και το Κύπελλο και να δώσουμε μία απάντηση σε όλους αυτούς που μας είχαν ξεγραμμένες".