Τα βλέμματα στο Παγκρήτιο


Με τρεις σημαντικές αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το ενδιαφέρον κυρίως στρέφεται στον αγώνα της Κρήτης εκεί, όπου ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί στην Αρκαδία τον Λεβαδειακό, ενώ η Ξάνθη τον Ατρόμητο.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30GR)
Στο Παγκρήτιο, ο αήττητος μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα Εργοτέλης υποδέχεται τον... πληγωμένο από δύο σερί ήττες Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί που θα αναμετρηθούν με τους πράσινους και μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο, το λένε και το πιστεύουν ότι θα πάρουν τη νίκη, αφού έχουν καλή ομάδα και ανεβασμένη ψυχολογία.
 
Μοναδικό πρόβλημα για τον Γιάννη Πετράκη αποτελεί ο Μανώλης Τζανακάκης που είναι τραυματίας και φυσικά ο μεγάλος άτυχος Μπαμ Μπαμ που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Την αποστολή αποτελούν οι: Αθανασίου, Καβουσάκης, Πίτσος, Μεχία, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Κοζορώνης, Ρέντζας, Μπουχαλάκης, Καρντόσο, Ρομάνο, Μπαντιμπανγκά, Χαντί, Διαμαντάκος, Πελέ, Χαλκιαδάκης, Χρυσοφάκης, Αναστασάκος και Βερπακόφσκις.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι προέρχονται από την ήττα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, και την εντός έδρας ήττα από τον Πανθρακικό στην Λεωφόρο, που έφερε... μουρμούρες και προβληματισμό. Η εβδομάδα που ξεκινάει από απόψε και καταλήγει στο επόμενο Σάββατο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ κρίσιμη για όλους στο Τριφύλλι, από τον Αναστασίου μέχρι τους παίκτες που πρέπει να "απαντήσουν" με νίκες.

Ο Αναστασίου δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Τριανταφυλλόπουλο και στους τραυματίες Πράνιτς και Μπαϊράμι. H αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Καπίνο, Ταμπάκης, Σπυρόπουλος, Νάνο, Μαρινάκης, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μέντες, Λαγός, Ατζαγκούν, Αμπεΐντ, Ζέκα, Ντίνας, Κλωναρίδης, Καρέλης, Μπεργκ, Φιγκερόα.

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (15:00GR)
Νωρίτερα (15:00GR) στα Πηγάδια, η Skoda Ξάνθη που προέρχεται από δύο σερί νίκες με Απόλλωνα και Καλλόνή έχοντας σκοράρει 8 γκολ υποδέχεται τον Ατρόμητο. Ο Ράινερ Μάουρερ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κομεσίδη και Ντε Γκούζμαν, αντίθετα κανονικά στην αποστολή βρίσκονται οι Μαρίν και Μάνταλος.

Η αποστολή της Ξάνθης είναι: Κυριακίδης, Ζαρόπουλος, Παΐτο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Χοσέμι, Φλίσκας, Ντιέ, Μάνταλος, Μαρίν, Κάλβο, Σουάρεζ Εστράδα, Σολτάνι, Σολάρι, Ράνος, Βασιλακάκης.

Ο Ατρόμητος με τη σειρά του προερχεται από ευρεία νίκη με 3-0 επί του Λεβαδειακού. Ο Γιώργος Παράσχος συμπεριέλαβε στην αποστολή του Ατρόμητου 19 ποδοσφαιριστές με μόνο σημαντικό πρόβλημα τον Στάθη Ταυλαρίδη,ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του, λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών, ενώ εκτός έμεινε και ο τραυματίας Καλλέργης.

H αποστολή του Ατρόμητου: Σηφάκης, Τσενάμο, Μπάλλας, καραγκούνης, Καραμάνος, Φάμπιο, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος, Μπρίτο, Ούμπιντες, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Γκαρσία, Γεωργίου, Νάστος, Παπουτσογιαννόπουλος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (17:15GR)
Στην Αρκαδία το απόγευμα (17:15GR) ο Αστέρας υποδέχεται τον Λεβαδειακό και θέλει πάση θυσία νίκη. Η μετά... Σάκη Τσιώλη εποχή δεν βαδίζει καλά για τους Τριπολιτσιώτες, οι οποίοι αγνοούν τη νίκη με τον Στάικο Βεργέτη στον πάγκο τους και το τρίποντο απέναντι στους Βοιωτούς είναι μονόδρομος...

Απόντες από την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς θα είναι οι Μπαντής, Σέτι, Καράσκο (τραυματίες), Πιπίνης (κάρτες) και ο Λισγάρας που εμπλέκεται σε υπόθεση ντόπινγκ. Αντίθετα επανέρχονται οι Ζαραδούκας, Γκρατσίνι και Γεωργακόπουλος. Στην αποστολή μετέχουν οι Ερνάντεζ, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Κοντοές, Ζαραδούκας, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Ζησόπουλος, Εντό, Ουσέρο, Κάφα, Ναβάρο, Γκρατσίνι, Ντε Μπλάσις, Ουρτάδο, Μπαράλες, Χουάνμα και Μπακασέτας.

Ο Νίκος Καραγεωργίου θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Λεβαδειακού και θα ήθελε ασφαλώς ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη. Στην προσπάθειά του αυτή θα έχει στην διάθεσή του τον Βαγγέλη Μάντζιο που αποθεραπεύτηκε. Αντίθετα, δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γεωργίου, Πετράτσι, Σαγκινέτι, Καπό και στον τιμωρημένο Μανόλο.

Αναλυτικά η αποστολή: Στρατηλάτης, Πρζιρόβσκι,Τσιντώτας, Νικολακάκης, Μουλόπουλος, Μάγκας, Λυκογιάννης, Πέππας, Σκέμπης, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Ροζέριο, Μπούστο, Γιάντσης, Ορτέγα, Κονέ, Καπός, Βασιλείου, Μάντζιος, Κάντζι.