Τζον Μάκενρο: Ο Ναδάλ ο σπουδαιότερος στην ιστορία του τένις

Η ήττα από τον Στιβ Νταρσίς στον 1ο γύρο που σήμανε και τον αποκλεισμό του Ραφαέλ Ναδάλ από το Wimbledon ακόμη προκαλεί έκπληξη στον χώρο του τένις. Ωστόσο, ο παλαίμαχος τενίστας, Τζον Μάκενρο, εξέφρασε την άποψή του ότι ο ισπανός αποτελεί τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών.
Ο αμερικανός πρώην άσος του τένις θεωρεί πως η ήττα του Ναδάλ δε συνάδει με τον μη χαρακτηρισμό ως του κορυφαίου τενίστα. Σύμφωνα με τον Τζον Μάκενρο ο αριστερόχειρας τενίστας έχει πιστοποιήσει την σπουδαιότητά του, καθώς έχει πετύχει ρεκόρ νικών απένατι στους ισχυρούς του αντιπάλους (Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Μάρει) και έχει κατακτήσει 4 φορές το Davis Cup, κάτι που δεν έχει πετύχει ο Ρότζερ Φέντερερ.
Αναλυτικά όσα είπε σε εκπομπή για το Wimbledon:
"Για μένα, αυτός ο τύπος και ξέρω ότι ίσως διαφωνήσετε, είναι ο σπουδαιότερος τενίστας που έχει ζήσει ποτέ. Αν κοιτάξετε τα ρεκόρ του κόντρα στους Μάρει, Φέντερερ και Τζόκοβιτς, είναι τα καλύτερα. Κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει τίτλους στο Davis Cup κάτι που δεν έχει ο Ρότζερ. Πάντα έλεγα ότι ο Ρότζερ για μένα είναι ο καλύτερος στην ιστορία, ειδικά από την πλευρά της ομορφιάς του παιχνιδιού του. Ομως, αυτή τη στιγμή σας λέω ότι υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό. Αρχίζω και πιστεύω ότι ο Ράφα είναι ο σπουδαιότερος στην ιστορία.
Είμαι σοκαρισμένος και εγώ όπως όλοι. Δεν περίμενα ποτέ τον Στιβ Ντάρσις, με όλο τον σεβασμό, να κερδίσει τον Ναδάλ. Αν όμως είναι να κερδίσεις τον Ναδάλ, πρέπει να το κάνεις νωρίς σε ένα τουρνουά. Ομως, επιμένω στην άποψή μου ότι ο Ράφα είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Ολοι μπορούν να χάσουν κάποια στιγμή. Ακόμα και ο Ρότζερ Φέντερερ".