Το έχει ξανακάνει η Ρεάλ

Η... πανωλεθρία που έπαθε χθες το βράδυ η Ρεάλ Μαδρίτης (24/4) χάνοντας με 4-1 από τη Ντόρτμουντ στον πρώτο ημιτελικό του Champions League δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους μερένχες να ελπίζουν στην ανατροπή του σκορ στη ρεβάνς και την πρόκριση στον τελικό. Ωστόσο, στο παρελθόν η βασίλισσα έχει καταφέρει να ανατρέψει τρεις φορές μεγάλα εις βάρος της σκορ από το πρώτο παιχνίδι στους επαναληπτικούς των ευρωπαϊκών κυπέλλων.Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της σεζόν 1975-76, η Ρεάλ βρήκε στο δρόμο της την πρωταθλήτρια Αγγλίας, τότε, Ντέρμπι Κάουντι, από την οποία ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι στο νησί με 4-1. Στη ρεβάνς, όμως, επικράτησε της ομάδας του Ντέιβ Μακάι με το ίδιο σκορ και πήρε την πρόκριση σκοράροντας απλά ένα ακόμη τέρμα στην παράταση (5-1).

Οι άλλες δύο μεγάλες ανατροπές έγιναν σε αγώνες για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Την περίοδο 1984-85, για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, η Ρεάλ, με παίκτες όπως ο Μπουντραγκένιο και ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ στη σύνθεσή της, ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι από την Αντερλεχτ με 3-0 αλλά στη ρεβάνς τη... φόρτωσε με έξι γκολ (6-1) και πήρε εκείνη την πρόκριση.

Τέλος, ένα χρόνο μετά στον ίδιο γύρο, η βασίλισσα έκανε τη μεγαλύτερη ανατροπή της ιστορίας της, καθώς μπορεί να ηττήθηκε με το βαρύ 5-1 από τη Γκλάντμπαχ στο πρώτο ματς αλλά επικράτησε με 4-0 στη Μαδρίτη και προκρίθηκε θριαμβευτικά. Εκείνες τις δύο χρονιές μάλιστα είχε κατακτήσει και το τρόπαιο στο τέλος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην ιστορία του Champions League μόνο μια φορά έχει ανατραπεί διαφορά τριών τερμάτων στον επαναληπτικό. Τη σεζόν 2003-04 η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια είχε ηττηθεί με 4-1 από τη Μίλαν στην Ιταλία αλλά στη ρεβάνς του Ριαθόρ νίκησε με 4-0 και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.