Το ήθελε περισσότερο, το πήρε και έμεινε ζωντανός για παραμονή

Με ψυχή χιλίων λεόντων ο Αρης πέρασε νικηφόρα (1-0) από το Περιστέρι και πήρε... ζωή στη μάχη για την παραμονή. Οι κίτρινοι που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 19' λόγω αποβολής του Αγκάνθο, το ήθελαν περισσότερο και το πήραν, απέναντι σ' έναν Ατρόμητο, ο οποίος πέρα από ένα σουτ στο δοκάρι του Σουμπίνιο δεν ήταν καλός, μένοντας για τέταρτο σερί ματς δίχως γκολ και μακριά από τις νίκες. Πρώτο τρίποντο εκτός έδρας για τους Θεσσαλονικείς, με χρυσό σκόρερ έναν πρώην Περιστεριώτη τον Ανδρέα Τάτο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε λίγο πριν το φινάλε όταν έγινε αλλαγή. Ο Αρης ξεπέρασε τον Πανθρακικό (υποδέχεται την Κυριακή τον ΟΦΗ) που βρίσκεται πλέον κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.Με δύο αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα κόντρα στην Ξάνθη παρέταξε τον Ατρόμητο ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο Δημούτσος έπαιξε αντί του Ουντότζι και ο Ταυλαρίδης αντί του Λαζαρίδη. Αναλυτικά, ο Ράντμαν ήταν στην εστία, οι Σκόδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, οι Ιγκλέσιας, Δημούτσος αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους ο Μπρίτο, με τους Ναπολεόνι, Σουμπίνιο και Μάντζιο στην επίθεση.

Ο Αρης είχε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Πανθρακικό. Ο Σούλης Παπαδόπουλος επέλεξε το 4-4-2 με τον Διούδη στην εστία, τους Παπαζαχαρία, Νταμαρλή, Πουλίδο και Μαργαρίτη στην άμυνα, τους Οικονομόπουλο, Καζναφέρη, Γιαννιώτα και Τάτο στην μεσαία γραμμή με τους Τριανταφυλλάκο, Αγκάνθο στην επίθεση.

Ολη η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου είναι η φάση του 18ου λεπτού. Αγκάνθο και Φυτανίδης διεκδικούν στον αέρα κεφαλιά, ο αμυντικός του Ατρομήτου φαίνεται απ' το ριπλέι να κάνει φάουλ στον επιθετικό του Αρη, ο οποίος όμως πέφτει με υπερβολικό τρόπο στο έδαφος. Ο Στυλιαράς δείχνει κίτρινη κάρτα στον Ισπανό για θέατρο, αν και θα μπορούσε να την αποφύγει.

Ο Αγκάνθο τότε γίνεται... ταύρος εν υαλοπολείω και εξαπολύει επίθεση στον διαιτητή με ακατονόμαστες εκφράσεις, με συνέπεια να δει δεύτερι κίτρινη σε λίγα δευτερόλεπτα και να αποβληθεί! Οι κίτρινοι πάνε... καροτσάκι τον ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία, το παιχνίδι διακόπτεται για κάνα 5λεπτο, αφού ο Ισπανός δεν δέχεται να βγει από το γήπεδο, ο Παπαζαχαρίας με τον Οικονομόπουλο βάζουν τα κλάματα με τον αρχηγό του Αρη να λέει "μην μας γαμ**ε, αφήστε μας να παίξουμε"!

Μια κεφαλιά του Οικονομόπουλου στο 40', ένα σουτ του Γιαννιώτα στο 45' που έφυγαν άουτ για τον Αρη, όπως επίσης ένα σουτ του Σουμπίνιο στο 42' και ένα ακόμη του Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις που έφυγαν άουτ για τον Ατρόμητο ήταν οι καλύτερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου για τις δυο ομάδες.

Ο Αρης μολονότι έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα δεν κινδύνευε από τον Ατρόμητο, που έδειχνε κάπως... μπλαζέ, την ώρα που οι κίτρινοι καίγονταν για τη νίκη. Στο 63' ο Γιαννιώτας χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν από συνδυασμό των Τάτου-Παπαζαχαρία πιάνει το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ! Ο Ατρόμητος απάντησε με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Σουμπίνιο στο 66ο λεπτό. Οσο περνούσαν τα λεπτά ο Αρης ρίσκαρε ολοένα και περισσότερο ψάχνοντας το γκολ της νίκης.

Στο 80' ο Ράντμαν αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Τάτου, με την μπάλα να κοντράρει στον Ταυλαρίδη και να παίρνει ύψος. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στη φάση του 82', όταν ο πρώην Περιστεριώτης Τάτος με πλασέ απο το ύψος της περιοχής νίκησε τον Ράντμαν "λυτρώνοντας" τους Θεσσαλονικείς. Ο Καραγκούνης στις καθυστερήσεις πήγε να στείλει για... έμφραγμα τους κιτρινους, ωστοσο το σουτ από καλή θέση έφυγε άουτ.