Το "αντίο" του Καραγκούνη στον Ατρόμητο

Η Τσβόλε ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας την απόκτηση του Θανάση Καραγκούνη και την Τρίτη ήταν η σειρά του Ατρομήτου να αποχαιρετήσει με ευχές το νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος από τη μεριά του χαρακτήρισε οικογένεια την ομάδα του Περιστερίου.

Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος αποχαιρετά σήμερα τον Θανάση Καραγκούνη και του εύχεται καλή τύχη!.
Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής ανοίγει τα φτερά του στην Ευρώπη καθώς ολοκληρώθηκε ως προς το τυπικό σκέλος η μετεγγραφή του στην ολλανδική Τσβόλε, με τη φανέλα της οποίας θα αγωνίζεται μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Με την ίδια χαρά που καλωσορίσουμε κάθε νέο μέλος της «οικογένειας» μας, ευχόμαστε λοιπόν να ευοδωθούν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες του γιατί τον νιώθουμε (και θα είναι για πάντα) μέλος της μεγάλης «οικογένειας» του Ατρόμητου.
Ο Θανάσης Καραγκούνης αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2009 από τον Φωκικό σε ηλικία 18 ετών. «Ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά μαζί μας αναδεικνύοντας τις πτυχές του μεγάλου ταλέντου του και φεύγει έχοντας πίσω του 85 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (8 γκολ) αλλά και δύο σημαντικά παράσημα: Το καλύτερο γκολ της Σούπερ Λίγκας την περίοδο 2009-2010 και το πρώτο του ευρωπαϊκό τέρμα στη νίκη μας με 2-0 επί της Άλκμααρ στο «Αφάς Στάντιουμ».
Την Πέμπτη θα κάνει την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα και το ερχόμενο Σάββατο θα αναχωρήσει μαζί της για τη Νότια Αφρική στο πλαίσιο της μίνι προετοιμασίας εν όψει της επανέναρξης του ολλανδικού πρωταθλήματος στις 18 Ιανουαρίου».

 

«Ο Ατρόμητος είναι οικογένειά μου»
Μιλώντας στην ιστοσελίδα του Ατρομήτου, ο Θανάσης Καραγκούνης είπε σήμερα τα εξής:«Είμαι πολύ χαρούμενος που φεύγω και κάνω πραγματικότητα το όνειρο μου να παίξω στο εξωτερικό αλλά είμαι και στενοχωρημένος γιατί πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια στον Ατρόμητο. Όπως νιώθω ότι αφήνω πίσω την οικογένεια μου, έτσι νιώθω που αφήνω πίσω και τον Ατρόμητο γιατί είναι η οικογένεια μου αλλά και όλοι όσοι είναι στην ομάδα, τους αισθάνομαι σαν αδέλφια μου.
Ευχαριστώ τον πρόεδρο κύριο Γιώργο Σπανό που με έφερε στην ομάδα και με εμπιστεύτηκε, τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλο που μου στάθηκε σαν ποδοσφαιρικός μου πατέρας, τον σκάουτ Τόλη Αποστόλου που με είδε και εισηγήθηκε τη μετεγγραφή μου. Επίσης τον κύριο Γιώργο Δώνη γιατί δούλεψα τρία χρόνια μαζί του, τους επόμενους προπονητές μου, ιδιαιτέρως τον κύριο Γιώργο Παράσχο γιατί έμαθα πολλά κοντά του σε αυτούς του μήνες, το ιατρικό επιτελείο που με φρόντισε και όλους τους συμπαίκτες μου.
Η Τσβόλε είναι ένα σκαλοπάτι για το ξεκίνημά μου στην Ευρώπη. Πηγαίνω με την προοπτική να γίνω καλύτερος ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής, να καθιερωθώ και να ανέβω ακόμη πιο ψηλά.
Θα παρακολουθώ τον Ατρόμητο κάθε μέρα και θα έρχομαι πάντα να βλέπω τους αγώνες του και τους συμπαίκτες μου. Τους αγαπάω όλους και θα μου λείψουν. Εύχομαι να βγούμε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσουμε το κύπελλο Ελλάδας. Σας ευχαριστώ για όλα, στέλνω την αγάπη μου στους φιλάθλους μας!».