Το πράσινο... final three!

Το διπλό της Ουνικάχα στη Μαδρίτη μετρίασε κάπως τα χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για την άνετη νίκη επί της Αλμπα.Το Τριφύλλι βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, κρατώντας σε απόσταση μιας νίκης την ομάδα της Ανδαλουσίας. Μπορεί με τα "αν" να μη γράφεται ιστορία, αλλά ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό θα ήταν για τον Παναθηναϊκό να είχε φύγει νικητής πριν από μία εβδομάδα από την "Martin Caprena Arena" ή έστω να μην είχε απολέσει τη διαφορά των 5 πόντων.

Πολλοί "βάπτισαν" περίεργο το διπλό της Ουνικάχα στη Μαδρίτη. Ο Πεδουλάκης και οι παίκτες του, όμως, δεν έχουν καμία πρόθεση να... κυνηγήσουν φαντάσματα. Το έκανε σαφές, εξάλλου, ο κόουτς Αρτζι στη συνέντευξη Τύπου: "Μας ενδιαφέρουν μόνο τα δικά μας αποτελέσματα. Εχουμε την κατάσταση στα χέρια μας".

Και στο πρώτο και στο δεύτερο σκέλος ο κόουτς Πεδουλάκης έχει απόλυτο δίκιο. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τρία ματς: με Ρεάλ εκτός, Μπάμπεργκ εκτός και ΤΣΣΚΑ εντός. Αν τα πάρει όλα, προκρίνεται ό,τι κι αν γίνει και εν συνεχεί θα κάνει το ταμείο της κατάταξης.

Αν πάρει τα δύο, ποντάρει στη... λογική (όσο υπάρχει στον αθλητισμό) που λέει ότι η Μάλαγα με ΤΣΣΚΑ εντός, Εφές εκτός και Αλμπα εντός κάπου θα χάσει.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να αποπροσανατολιστεί από τον στόχο και να αναγάγει σε σημαντικό θέμα γι' αυτόν όσα ψιθυρίζονται περί ισπανικών συμμαχιών. Εξάλλου, το σενάριο αυτό δεν έχει λογική, μιας και η Ρεάλ έχει ήδη θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την 1η -ακόμα και τη 2η!- θέση

Το Τριφύλλι καλείται να κάνει κάτι που έχει (απο)δείξει ότι μπορεί: να πετύχει ό,τι ακριβώς και η Μάλαγα: διπλό στη Μαδρίτη...