Το πρώτο βήμα η Μπαρτσελόνα με κορυφάιο τον Μαυροκεφαλίδη

Τα πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος ξεκίνησαν με την Μπαρτσελόνα να εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημα με κορυφαίο παίκτης της τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Νίκη για Κάχα Λαμποράλ και Βαλένθια.Στα πρώτα παιχνίδια των πλεί οφ του μπάσκετ στην Ισπανία οι γηπεδούχοι επικράτησαν κάνοντας το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση.
Εντονο ελληνικό ενδιαφέρον είχε η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μπιλμπάο. Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 88-62 την Μπιλμπάο με κορυφαίο τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Στη δεύτερη εμφάνισή του με τους Καταλανούς είχε 16 πόντους (1/2 βολές, 6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε μόλις 13:37. Από την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ξεχώρισε ο Αξέλ Ερβέλ με 17 πόντους. Ο Νίκος Ζήσης σε 32:49 είχε 4 πόντου (2/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης δεν αγωνίστηκε.
Η Κάχα Λαμποράλ με τρίποντο του Τόμας Ερτέλ στη λήξη του παιχνιδιού κέρδισε με 57-56 την Γκραν Κανάρια. Ο Ματσέι Λάμπε με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Βάσκων, ενώ ο Σπένσερ Νέλσον με 16 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους. 
Στον τρίτο προημιτελικό η Βαλένθια νίκησε τη Σαραγόσα με 80-42. Κορυφάιοι οι Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς με 15, Ράφα Μαρτίνεθ και Βίτορ Φαβεράνι με 14, ενώ για τους ηττημένους ο Σαμ Βαν Ρόσομ πέτυχε 17.
Το τελευταίο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής γίνεται την Παρασκευή (24/05) μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Ομπραντόιρο.