Το πρώτο για τον Μόγιες, 2-0 τη Γουίγκαν η Γιουνάιτεντ (vid.)

Με τίτλο μπήκε στη νέα εποχή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ντέιβιντ Μόγες. Με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν φαν Πέρσι Οι κόκκινοι διάβολοι κέρδισαν 2-0 τη Γουίγκαν και κατέκτησαν το Community Shield
Ο Αλεξ Φέργκιουσον αποχώρησε μετά την πολυετή του παρουσία στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, που συνδυάστηκε με πολλές επιτυχίες και τίτλους, αλλά η ομάδα του Μάντσεστερ συνεχίζει να κερδίζει τίτλους.
Ο διάδοχος του Σερ Αλεξ μπήκε με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας και υπό τις οδηγίες του η Γιουνάιτεντ πανηγυρίζει από το απόγευμα της Κυριακής (11/8) τον πρώτο της τίτλο.

<img src="/files/File/0227/1362.jpg" alt="" />
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "κόκκινους διαβόλους" αναδείχθηκε ο Ρόμπιν φαν Πέρσι, που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο 2-0 επί της Γουίγκαν.
Ο... ιπτάμενος ολλανδός άνοιξε το σκορ στο 6' και διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα, όσο και αυτά της Γιουνάιτεντ στο 59'.

<img src="/files/File/0227/1360.jpg" alt="" />
Ο τελικός έλαβε χώρα στο Γουέμπλεϊ, που κατακλύστηκε από 80.000 φιλάθλους. Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν φυσικά φίλοι της Μάντσεστερ, οι οποίοι και εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραμείνει ο Γουέιν Ρούνεϊ στην ομάδα.
"Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα αλλά θέλουμε τον Ρούνεϊ να μείνει σε αυτή΄", έγραφε συγκεκριμένα πανό, που σήκωσαν φίλοι των πρωταθλητών Αγγλίας.

<img src="/files/File/0227/1361.jpg" alt="" />