Τρία χρόνια Μαρινάκης: 43 μεταγραφές

Τρία χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Ολυμπιακός άλλαξε χέρια. Ήταν Παρασκευή 18 Ιουνίου του 2010, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, έπειτα από μια επιτυχημένη θητεία στον προεδρικό θώκο των ερυθρόλευκων, συμφωνούσε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ.Εχοντας πανηγυρίσει 12 πρωταθλήματα Ελλάδας, ο Σωκράτης Κόκκαλης άφησε πολύτιμη κληρονομιά στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εφυγε και η... αποχαιρετιστήρια μεταγραφή του ήταν ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Ολυμπιακός άλλαξε σελίδα και πέρασε στα χέρια του Έλληνα εφοπλιστή, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Capital Product Partners L.P., οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης (Nasdaq) από το 2007 και η κεφαλαιοποίησή της φτάνει στα 376 εκατ. δολάρια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε αυτά τα τρία χρόνια, έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Πέρα από τα χρήματα που δαπάνησε για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ, δραστηριοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός πιο δυνατού Ολυμπιακού. Επιλέγοντας ως προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τα κατάφερε και στην Ελλάδα (νταμπλ) και στην Ευρώπη (6 νίκες σε 10 ματς).

Σε βάθος (τριών) χρόνων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάνει 43 μεταγραφές (!), είτε έπειτα από εισηγήσεις των στενών συνεργατών του, είτε για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα. Η πρώτη του μεταγραφή ήταν ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος έλυσε την προηγούμενη Παρασκευή έλυσε το συμβόλαιό του με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

<img src="/files/File/0000/mar2.JPG" alt="" />

Πάμε, όμως, να ρίξουμε μια ματιά και στις 43 μεταγραφές του και σε ποια "κατηγορία" βρίσκεται ο κάθε παίκτης με βάση τα τωρινά δεδομένα.

► Οι μεταγραφές που μένουν
Από τις μεταγραφές του Βαγγέλη Μαρινάκη, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού, μόλις 8 θα πρέπει να θεωρούνται 100% σίγουροι για τη νέα σεζόν (σύμφωνα με τις πληροφορίες του sport.gr, που αντλούνται από έγκυρες πηγές). Αυτοί είναι οι:
1) Χοσέ Χολέμπας
2) Νταβίδ Φουστέρ
3) Γιάννης Μανιάτης
4) Ρόι Κάρολ
5) Τζαμέλ Αμπντούν
6) Κώστας Μανωλάς
7) Βασίλης Καραγκούνης
8) Τομάς Ντε Βινσέντι
9) Τάσος Παπάζογλου (εκτός απροόπτου, μένει)

► "Πουλάμε, δεν ξεπουλάμε"
Στην "κατηγορία" αυτή, υπάρχουν οι εκπλήξεις. Πέντε παίκτες -για διαφορετικούς λόγους- θέλει να "ξεφορτωθεί" ο Ολυμπιακός. Αυτοί είναι:
10) Λεάντρο Γκρέκο (κυρίως για αγωνιστικούς λόγους)
11) Πάουλο Μασάντο (για αγωνιστικούς λόγους. Φυσικά και δεν ισχύουν τα ποσά που ακούστηκαν ότι ήρθαν στον Ολυμπιακό από τη Ρωσία για τον Πορτογάλο. Αν έφτανε πρόταση 5 εκ. ευρώ, όπως γράφτηκε, θα τον πήγαιναν με κορδελίτσα" στο αεροδρόμιο. Υπολογίστε βαριά 2 εκατ. ότι ήταν η πρόταση).
12) Δημήτρης Σιόβας (για άγνωστους λόγους)
13) Ραφίκ Τζιμπούρ (ο λύκος τρίχωμα αλλάζει, όχι χούγια. Φυσικά και δεν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι)
14) Λιούμπομιρ Φέισα (του έχουν ζητήσει να φέρει πρόταση).
Φυσικά και για τις 5 περιπτώσεις ισχύει αυτό που λένε στον Ολυμπιακό ότι "συζητάμε και πουλάμε, αλλά δεν ξεπουλάμε". Και από το να έρθει ικανοποιητική πρόταση, μέχρι να φύγουν, είναι μακρύς ο δρόμος).

<img src="/files/File/0000/mar3.JPG" alt="" />

► Στο περίμενε και στο ψάξιμο...
15) Αριέλ Ιμπαγάσα (στο "περίμενε" τον έχουν τον Αργεντίνο, ο οποίος δεν καίγεται να αποχωρήσει και κάνει υπομονή. Στον Ολυμπιακό ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του, αλλά αν δεν βρουν κάτι αξιόλογο, ο "Κάνιο" θα αγωνιστεί και του χρόνου με τα ερυθρόλευκα).
16) Ανδρέας Γιαννιώτης (θα δοθεί δανεικός)
17) Πάμπλο Κοντρέρας (αν φύγει ο Σιόβας, μένει. Αν μείνει ο Σιόβας, φεύγει. Ετσι απλά)
18) Παναγιώτης Βλαχοδήμος (ψάχνεται για εξωτερικό. 70%-30% οι πιθανότητες να μείνει).
19) Μάικλ Ολαϊτάν (προορίζεται για δανεικός, λόγω του νεαρού της ηλικίας του - 19 ετών)
20) Ανδρέας Σάμαρης (προορίζεται για δανεικός)
21) Ανδρέας Τάτος (ο Μίτσελ τον έχει σε εκτίμηση, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από τους μέσους που θα αποκτηθούν ή δεν θα αποκτηθούν)
22) Χούαν Πάμπλο Πίνο (αβέβαιη η κατάσταση. Εκτιμούν την αγωνιστική του αξία, όχι και στον χαρακτήρα του, παρότι ζήτησε συγγνώμη)
23) Λεάντρο Σαλίνο (δύσκολα να πιάσει θέση ξένου στο ρόστερ)

► Φεύγει με μεταγραφή
24) Σουμπίνιο (το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά στον Ολυμπιακό θα τον παραχωρήσουν με τη μορφή μεταγραφής στον Ατρόμητο).

► Από δανεισμό σε δανεισμό
25) Αλεξάντερ Κατάι
26) Πέταρ Γκρμπιτς
Και οι δύο ανήκουν στον Ολυμπιακό, αλλά δεν υπολογίζονται. Αγωνίζονται στο εξωτερικό ως δανεικοί και αυτό θα γίνει και του χρόνου. Τώρα, αν έρθει κάποιος "ήρωας" και προσφέρει και λεφτά στον Ολυμπιακό για να τους αγοράσει, έφυγαν... χθες!

► Οι υπόλοιπες μεταγραφές επί Μαρινάκη, που δεν βρίσκονται στο ρόστερ.
27) Φρανσουά Μοντέστο
28) Ντένις Ρόμενταλ
29) Άλμπερτ Ριέρα
30) Κρίστιαν Νέμεθ
31) Μάρκο Πάντελιτς
32) Μοϊσές Ουρτάδο
33) Φρανσίσκο Χαβίτο
34) Φράνκο Κοστάντσο
35) Ιβάν Μαρκάνο
36) Σήφης Δασκαλάκης
37) Κόλιν Καζίμ - Ρίτσαρντς
38) Πάμπλο Ορμπάιθ
39) Φραν Γέστε
40) Ζαν Μακούν
41) Βιθέντε Μόνχε
42) Ντρισά Ντιακιτέ
43) Γιάννης Ζαραδούκας