Τρίτη η Ιταλία με σούπερ Μπουφόν

Χορταστικός ήταν ο τελικός της παρηγοριάς μεταξύ της Ιταλίας και της Ουρουγουάης όπου μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα πέναλτι, η Ιταλία επικράτησε της Ουρουγουάης κατακτώντας την τρίτη θέση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στα γήπεδα της Βραζιλίας. Πρωταγωνιστής ο Μπουφόν, που απέκρουσε 3 πέναλτι!Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο με την Ιταλία να ξεκινάει πιο δυνατά την αναμέτρηση μην αφήνοντας τους Ουρουγουανούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 24ο λεπτό μάλιστα ευτύχισε να προηγηθεί από στημένη φάση. Ο Ντιαμάντι εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, και με στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκών και στην επαναφορά αυτή χτύπησε στο σώμα του άτυχου Μουσλέρα με τον Αστόρι να τη στέλνει στα δίχτυα σε κενό τέρμα, ανοίγοντας έτσι το σκορ για τους Ιταλούς.
Μετά το γκολ οι Ουρουγουανοί αφυπνίστηκαν και απείλησαν για πρώτη φορά στο 27ο λεπτό με τον Σουάρεζ να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και τον Μπουφόν να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Οι Ουρουγουανοί πέτυχαν γκολ και αυτοί με τη σειρά τους, όμως η κεφαλιά-γκολ του Καβάνι ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

<img src="/files/File/0210/ita1.jpg" alt="" />
Στο 37ο λεπτό ο Μπουφόν είπε και πάλι όχι στους Ουρουγουανός, αυτή τη φορά σε σουτ του Μάξι Περέιρα, όπως και στο σουτ του Φορλάν δύο λεπτά αργότερα.
Η Ιταλία απάντησε στο 40' με την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ελ Σαραουί, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Μουσλέρα, το σουτ του όμως απομακρύνθηκε από τον Γκοντίν πριν περάσει τη γραμμή.&#160;
Στο επόμενο λεπτό η Ουρουγουάη ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κιελίνι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής όμως διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς καμία άλλη ιδιαίτερη στιγμή για τις δύο ομάδες.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ουρουγουάη να έχει κυρίως τον πρώτο λόγο, και στο 57' η κυριαρχία της απέδωσε καρπούς. Οι Ουρουγουανοί βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Καβάνι ο οποίος βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπουφόν, πλάσαρε σωστά ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.

<img src="/files/File/0210/ita2.jpg" alt="" />
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά την επίτευξη του γκολ, ωστόσο οι Ουρουγουανοί ήταν και πάλι αυτοί που απείλησαν, με τον Μπουφόν να σταματάει εντυπωσιακά τα δύο σουτ του Φορλάν (το δεύτερο εξ επαφής!), ενώ ένα λεπτό αργότερα το επικίνδυνο σουτ του Γκονζάλεζ πέρασε λίγο έξω.
Οι Ουρουγουανοί έχαναν τις ευκαιρίες, οι Ιταλοί όμως πέτυχαν το γκολ. Στην πρώτη καλή τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ιταλοί κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Ντιαμάντι να εκτελεί εκπληκτικά το φάουλ στέλνοντας για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα στο 73ο λεπτό.
Στο 75' λίγο έλειψε οι Ιταλοί να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα, όμως ο Μουσλέρα πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα προ του Ελ Σαραουί, μετά την ασταθή απόκρουση σε σουτ του Ακουιλάνι.
Παρά την ψυχρολουσία η Ουρουγουάη κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 78' με το δεύτερο γκολ του Καβάνι ύστερα από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα. Ύστερα από το γκολ οι δυο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στον έξτρα χρόνο ο ρυθμός έπεσε, αφού οι δυο ομάδες ήταν κουρασμένες από την υπερπροσπάθεια, με την Ιταλία μάλιστα να αγωνίζεται για δεύτερο σερί παιχνίδι 120 λεπτά! Πρώτη καλή φάση στην παράταση συνέβη στο 109' με τον Καντρέβα να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Μουσλέρα.&#160;

<img src="/files/File/0210/ita3.jpg" alt="" />
Στο 110' η Ιταλία έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μοντολίβο.Με αριθμητικό πλεονέκτημα η Ουρουγουάη βγήκε μπροστά με σκοπό την επίτευξη ενός τρίτου γκολ χωρίς όμως να καταφέρει κάτι, παρά μόνο κάποια μακρυνά σουτ των Σουάρεζ και Καβάνι (δις) τα οποία πέρασαν εκτός εστίας.&#160;
Στο 119' η Ουρουγουάη έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα αφού ο Μπουφόν έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Πέρεζ, με τον Καβάνι στην επαναφορά να στέλνει τη μπάλα άουτ με τον Ιταλό πορτιέρο εξουδετερωμένο!
Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον Μπουφόν να αποκρούει τα πέναλτι των Φορλάν, Κάσερες και Γκάργκανο χαρίζοντας τη νίκη στην Ιταλία με 3-2 στα πέναλτι.

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν( 56' Γκονζάλεζ), Γκαργκάνο, Ροντρίγκεζ, Σουάρεζ, Φορλάν, Μάξι Περέιρα( 81' Άλβαρο Περέιρα), Αρέβαλο (106' Πέρεζ), Καβάνι, Κάσερες
Ιταλία: Μπουφόν, Μάτζιο, Κιελίνι, Αστόρι( 96' Μπονούτσι) , Ντε Σίλιο, Καντρέβα, Τζιλαρντίνο, Ελ Σαράουι, Ντε Ρόσι( 70' Ακουιλάνι), Μοντολίβο, Ντιαμάντι( 83' Τζιακερίνι)