Τριάρα πρόκρισης η Ρεάλ, ανοιχτοί λογαριασμοί για Μάλαγα, Ντόρτμουντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 3-0 την Γαλατάσαραϊ στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" και ουσιαστικά έχει προκριθεί ήδη στα ημιτελικά του Champions League, ενώ Μάλαγα και Μπορούσια Ντόρτμουντ αναδείχθηκαν 0-0 στο "Λα Ροσαλέδα" και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία. Ρονάλντο, Μπενζεμά και Ιγκουαΐν τα γκολ για την ομάδα του Ζοσέ ΜουρίνιοΡεάλ Μαδρίτης - Γαλαράσαραϊ 3-0
Αποτελεσματική και... κυνική ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης στο α' μέρος, εκεί  που η Γαλατάσαραϊ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κερδίζοντας όμως τις εντυπώσεις. Οι τούρκοι δεν φοβήθηκαν σε κανένα σημείου του αγώνα τον μεγάλο τους αντίπαλο, είχαν την πρωτοβουλία (54-46 στο ημίχρονο), αλλά και περισσότερες τελικές (7 έναντι 6 της Ρεάλ). Είτε όμως οι Ντρογκμπά, Σνάιντερ και Γιλμπάζ ήταν άστοχοι με μακρινά κυρίως σουτ, είτε ο Λόπεθ κρατούσε το μηδέν, όπως στη φάση του Ντρογκμπά στο 26' ή στην κλασική ευκαιρία με τον Εμπουε στο 44'.
Παίκτες όμως όπως ο Ρονάλντο και ο Μπενζεμά χρειάζονται... μισή φάση για να σκοράρουν. Την αρχή έκανε ο πορτογάλος όταν στο 9' δέχθηκε την κάθετη του Οζίλ και με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ ο γάλλος πήρε τη σκυτάλη στο 29' γράφοντας το 2-0 μετά από λάθος του κεντρικού αμυντικού διδύμου της Γαλατά. Οι τούρκοι στα μετόπισθεν είχαν προβλήματα και οι μαδριλένοι με αντεπιθέσεις-φωτιά σε ανοιχτό γήπεδο γινόντουσαν ιδιαίτερα απειλητικοί.
Με το "καθαρό" 2-0 υπέρ της, η Ρεάλ οχυρώθηκε καλύτερα στην επανάληψη και η Γαλατά έπαψε να φτάνει με την άνεση του α' μέρους έξω από την περιοχή του Λόπεθ. Κάποια μακρινά σουτ του τούρκων δεν ανησύχησαν τον ισπανό τερματοφύλακα, ενώ οι γηπεδούχοι με καθαρό μυαλό και υπομονή έψαχναν την... τρύπα στην προβληματική άμυνα της Γαλατά. Ετσι προέκυψε και κλασική ευκαιρία του 62' όταν ο Αλόνσο έβγαλε τον Ντι Μαρία φάτσα με τον Μουσλέρα, ο οποίος όμως σταμάτησε το αδύναμο πλασέ του αργεντίνου.
Η Γαλατά, που δικαιολογημένα ζήτησε ένα πέναλτι (πάτημα του Ράμος στον Γιλμάζ) είχε... ξεφουσκώσει, η Ρεάλ είχε κυριαρχήσει και το 3-0 ήταν θέμα χρόνου. Τελικά επετεύχθη στο 73' όταν ο Αλόνσο σημάδεψε με εκτέλεση φάουλ τον Ιγκουαΐν (είχε περάσει στη θέση του Μπενζεμά), ο οποίος με κεφάλι νίκησε τον Μουσλέρα, καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από το πρώτο ματς. Ο Τερίμ έριξε στη μάχη και τρίτο επιθετικό, ψάχνοντας το γκολ, που θα κρατήσει ζωντανή την ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε και η Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε το σκορ πρόκρισης μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους της, που κατέκλυσαν το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

<img alt="" src="/files/Image/2013/apr/03/534.jpg" />

Μάλαγα - Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-0
Μάλαγα και Μπορούσια Ντόρτμουντ έμειναν στο ισόπαλο 0-0 στο Λα Ροσαλέδα, αφήνοντας έτσι ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού του Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ (9/4). Καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι, που βρήκαν μπροστά τους έναν εξαιρετικό Καμπαγέρο.
Η πρώτη καλή φάση του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, όταν στο 7' ο Σαβιόλα έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, σε δύο περιπτώσεις. Στο 14', ο Καμπαγέρο κέρδισε τον Γκέτσε σε τετ α τετ, ενώ στο 19' ο τερματοφύλακας της Μάλαγα κράτησε το μηδέν για την εστία του, ξανά σε τετ α τετ με τον Γκέτσε.
Η γερμανική ομάδα συνέχισε να έχει τον εέλγχο του ρυθμού και στο 25' απείλησε με σουτ του Ρόις έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Καμπαγέρο ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε Στο 28', ο Βαϊντενφέλερ πρόλαβε και έδιωξε με τα πόδια προ του Σαβιόλα, ενώ στο 32' ο Ρόις προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καμπαγέρο.
Στο 36', ο Λεβαντόφκσι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Καμπαγέρο μπλόκαρε εύκολα. Στο 42', η ισπανική ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γουέλινγκτον πήρε την κεφαλιά, ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε, στην επαναφορά ο Τουλαλάν απείλησε με δεύτερη κεφαλιά, αλλά ο Γκέτσε έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή!
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήταν για την Ντόρτμουντ, όταν στο 45' ο Κελ έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο Καμπαγέρο ήταν θετικός για άλλη μία φορά και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, χωρίς να υπάρχει σκορ.
Η ομάδα του Κλοπ ξεκίνησε πολύ δυνατά το δεύτερο μέρος, απειλώντας δύο φορές στο πρώτο δίλεπτο. Στο 46', ο Γκέτσε έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Καμπαγέρο μπλόκαρε, ενώ ένα λεπτό μετά ο Γκέτσε βρήκε τον Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή, αλλά ο πολωνός έκανε... τσαφ από το ύψος του πέναλτι!
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο και στο 65' σπατάλησαν άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Γκιουντογκάν, ο Γκέτσε βρέθηκε τετ α τετ με τον Καμπαγέρο, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Το συγκρότημα του Πελεγκρίνι απάντησε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε ενστικτωδώς το δυνατό σουτ του Ισκο μέσα από την περιοχή, ενώ στην συνέχεια της φάσης μπλόκαρε και το μακρινό σουτ του Τουλαλάν.
Στην συνέχεια, οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν βοήθησαν στην εξέλιξη του αγώνα, αφού ο ρυθμός έπεσε. Ετσι, Μάλαγα και Ντόρτμουντ έμειναν στο ισόπαλο 0-0 στο Λα Ροσαλέδα.