Τσάνας: Δεν θα είναι εύκολο

Ο Κώστας Τσάνας δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει πως το Ουζμπεκιστάν δεν είναι εύκολος αντίπαλος και πως η Εθνική Νέων θα πρέπει να ματώσει για να πάρει την πρόκριση στην οκτάδα του Μουντιάλ.«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να νομίζει ότι ο αντίπαλος είναι εύκολος. Μόνο έτσι θα παρουσιαστούν έτοιμοι για τον αγώνα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Για τη δυναμική του Ουζμπεκιστάν, το οποίο αποτελεί τον προσεχή αντίπαλο της Εθνικής Νέων:

«Εκπληρώνοντας τον στόχο μας, που δεν ήταν άλλος από το να φτάσουμε στις 16 καλύτερες ομάδες, έχουμε μπροστά μας μία ομάδα που είναι πειθαρχημένη με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα γρήγορους.

Αυτοί προκρίθηκαν έχοντας μία νίκη (3-0 τη Νέα Ζηλανδία, μία ήττα (0-4 από την Ουρουγουάη) και μία ισοπαλία (1-1 με Κροατία). Έχουν δείξει τρία διαφορετικά πρόσωπα. Εμείς έχουμε δει τον τρόπο που αγωνίζονται.

Είναι μια υπολογίσιμη ομάδα, αφού άλλωστε οι διαφορές μεταξύ όλων είναι μικρές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ουσιαστικοί και κύρια να είμαστε η ομάδα που θα κάνει το παιχνίδι, από εμάς δηλαδή πρέπει να εξαρτηθεί η ροή του αγώνα και να στηριχθούμε στη δική μας απόδοση».

Για την αντίδραση των νεαρών διεθνών όταν έμαθαν ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν:

«Τα παιδιά δεν πέταξαν στα σύννεφα. Είδα στιγμιότυπα του αντιπάλου μας και από τη στιγμή που είναι ένα ματς ξέρουν ότι υπάρχουν μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να νομίζει ότι ο αντίπαλος είναι εύκολος. Μόνο έτσι θα παρουσιαστούν έτοιμοι για τον αγώνα».

Για το ατού της «γαλανόλευκης»:

«Σε κάθε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι από πλευράς φυσικής κατάστασης και υπάρχει συνεχής βελτίωσης και αγωνιστικό δέσιμο. Όσο περνούν οι μέρες και τα ματς, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως αυτό το ματς είναι πολύ σημαντικό. Βλέποντας την προσπάθεια που κάνουν νιώθω ότι αποκτούν το κίνητρο για τα μελλοντικά παιχνίδια και είναι ο ορατός πλέον ο στόχος.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το καλό είναι ότι ο ένας σέβεται τον άλλο και υπάρχει πνεύμα αλληλοβοήθειας. Μόνο όταν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία τα οποία μεταφέρονται εντός αγωνιστικού χώρου, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Αν δεν είμαστε εμείς ουσιαστικοί και σωστοί στο παιχνίδι μας, δεν μπορεί να γίνει τίποτα».

Για το στοιχείο που τον φοβίζει:

«Η ζέστη συνεχώς αυξάνεται και αυτό είναι μείον. Στον αγώνα με το Μεξικό το ζήσαμε και μέχρι να τελειώσει το ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία είναι 35-37 βαθμούς. Θα δούμε τι θα γίνει την Τρίτη».