Τσιώλης: Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν απαντήσεις

Η ομάδα που θα πετύχει το πρώτο γκολ θα έχει το προβάδισμα για τη νίκη στον αγώνα Αρης-Αστέρας Τρίπολης, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη που κάλεσε τους παίκτες του να δώσουν απαντήσεις.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στη Nova:

Για το ματς με τον Άρη: «Κάναμε μια συζήτηση με τα παιδιά στις αρχές της εβδομάδας. Τους τελευταίους ενάμιση- δύο μήνες η δεύτερη θέση εξαρτιόταν μόνο και μόνο από τα δικά μας αποτελέσματα και την κρατάγαμε. Δυστυχώς το ματς με την Ξάνθη μας έφερε σε μειονεκτική θέση, οπότε πλέον δεν είναι στο δικό μας χέρι. Όμως έχουμε υποχρέωση απέναντι στην ομάδα μας και σε όλη αυτή την προσπάθεια που έχει γίνει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια».
Για το που θα κριθεί το ματς: «Σίγουρα υπάρχουν μεγάλες υποχρεώσεις για την ομάδα όπως το παιχνίδι Κυπέλλου. Υπάρχουν επίσης τιμωρημένοι και τραυματισμένοι παίκτες. Νομίζω όμως ότι οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν τις απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα θα υπάρχει κόσμος, πίεση και ένταση, όμως πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Αυτοί παίζουν ποδόσφαιρο και μέσα από την αγωνιστική συμπεριφορά τους και την πειθαρχία καθορίζουν τα αποτελέσματα».
Για την απουσία του Αγκάνθο στον Άρη: «Ρεαλιστικά δεν παίζουν πλέον τόσο μεγάλο ρόλο οι απουσίες. Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν ανάγκη τους ποιοτικούς παίκτες, αλλά απ' όλες τις ομάδες αυτή την εποχή, τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα, τον ΠΑΟΚ, λείπουν αρκετοί παίκτες. Το πρωτάθλημα είναι προς το τέλος, οι παίκτες είναι φορτωμένοι με κάρτες, με τιμωρίες, με τραυματισμούς. Είναι φυσιολογικό και επόμενο να υπάρχουν απουσίες. Αυτή τη στιγμή ίσως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία ποιος λείπει, αλλά το πώς λειτουργεί η όλη ομάδα».
Για το στοιχείο που θα καθορίσει το ματς: «Πρώτα απ' όλα είναι η προσαρμογή στις συνθήκες που θα επικρατούν στον αγωνιστικό χώρο κυρίως. Κατά τα άλλα παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Στην επίθεση για παράδειγμα είδαμε ότι με την Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας άσκησε μεγάλη πίεση μεταφέροντας πολλές φορές τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να πετύχει γκολ. Όποια ομάδα πετύχει πρώτη γκολ σίγουρα θα πάρει ένα μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ».
Για το ρόλο που θα παίξει η παρουσία του κόσμου του Άρη: «Το ότι ο Άρης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία τέτοια θέση και παλεύει, το οφείλει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στους φιλάθλους του. Ο κόσμος στήριξε την ομάδα στις δύσκολες στιγμές, τη στηρίζει και αυτή τη στιγμή. Σίγουρα είναι ένα πρόσθετο πρόβλημα για τον κάθε αντίπαλο που πάει να αντιμετωπίσει τον Άρη».
Για το αν θα παίξει ρόλο η ανανέωση του συμβολαίου του: «Δεν νομίζω. Αυτό είναι ένα θέμα για τα παιδιά που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους. Υπάρχει περισσότερη βεβαιότητα πλέον ότι αν και εφ' όσον επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θα είναι πιο εύκολη η συζήτηση με τη διοίκηση για την ανανέωση των συμβολαίων τους».