Υπέρβαση από τον Μπράουν

Ο Ντάστιν Μπράουν προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon μετά την επικράτησή του επί του Λέιτον Χιούιτ με 3-1 σετ.Ο τζαμαϊκανός με γερμανική υπηκοότητα, Νο 189 της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε αν αποκλείσει τον λετονό που είχε κατακτήσει τον τίτλο του Wimbledon το 2002 και πέρασε για  πρώτη φορά στην καριέρα του στην τρίτη φάση της διοργάνωσης.
Ο Μπράουν επικράτησε με 3-1 σετ (6-4, 6-4, 6-7, 6-2) του αντιπάλου του μετά απο 2 ώρες και 26 λεπτά. Στα δύο πρώτα σετ ο Μπράουν έδειξε ότι "πατάει" καλύτερα στο κορτ. ο Χιούιτ κατάφερε να μειώσει στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Μπράουν να πάρει το παιχνίδι με δύο σχετικά γρήγορα μπρέικ. Επόμενος αντίπαλος για τον 28χρονο τενίστα ο γάλλος  Αντριάν Μαναρινό  που πέρασε στην επόμενη φάση μετά την απόσυρση του Ισνερ λόγω τραυματισμού.

Στις γυναίκες μεγάλη νίκη της 19χρονης Γιουτζένι Μπουσάρντ απέναντι στην Ανα Ιβάνοβιτς με 2-0 σετ (6-3, 6-3) στην δεύτερη συμμετοχή της σε Grand Slam μετά το Roland Garros και την πρώτη της στο Wimbledon. Επόμενος αγώνας για τη νεαρή καναδή θα είναι απέναντι στην Κάρλα Σουάρες Ναβάρο που νίκησε τη Μιργιάνα Λούτσιτς Μπαρόνι με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-3).

Εξαιτίας της ακύρωσης του αγώνα της Αζαρένακ με την Μαρία Ζοάο Κέλερ ο αγώνας της Μπουσάρντ διεξήχθη στο κεντρικό κορτ κάτι που ενθουσίασε τη 19χρονη τενίστρια: "Το μάθαμε 15 λεπτά νωρίτερα και ήμουν πολύ ενθουσιασμένη. Ήταν τρελό και υπέροχο να παίζω μπροστά σε αυτό το κοινό. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έπαιξα καλά και πάλι στο κεντρικό. Πέρυσι κέρδισα το τουρνουά των juniors εδώ, οπότε το νιώθω σαν το σπίτι μου".

Ακόμη μία 19χρονη συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Η Μόνικα Πιγκ μετά τον πρώτο της αγώνα όπου απέκλεισε τη Σάρα Εράνι νίκησε και την Σίλιβα Σολέρ Εσπινόσα με 2-1 σετ (6-2, 5-7, 6-4), προκρινόμενη στον 3ο γύρο.