Φετφατζίδης: Να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και πλέον το κίνητρό του ώστε να ολοκληρώσει τη σεζόν με νίκες και με την κατάκτηση του Κυπέλλου είναι διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο μέσω των προπονήσεωνΑυτό δήλωσε ο Γιάννης Φετφατζίδης, που τόνισε πως άπαντες στη ομάδα θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέχρι το τέλος της σεζόν.
Παράλληλα, μίλησε για τη νέα φιλοσοφία, που προσπαθεί να περάσει στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, ενώ σχολίασε και την αναμέτρηση με την Κέρκυρα, λέγοντας πως οι ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να τους χαριστούν.
Οι δηλώσεις του Φετφατζίδη στην κάμερα της NOVA:
Γιάννη, στον αγώνα - ρεβάνς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αντιμετωπίσατε μία ομάδα η οποία έπαιζε κλειστά. Συνήθως στην Ελλάδα είναι συχνό αυτό το φαινόμενο, δηλαδή οι αντίπαλοί σας να αμύνονται μαζικά. Τώρα, προετοιμάζεστε παράλληλα και για την επόμενη περίοδο με έναν νέο προπονητή. Πόσο σας προβληματίζει το γεγονός πως στην Ελλάδα θα έχετε απέναντί σας και του χρόνου τέτοιες ομάδες, ενώ στην Ευρώπη θα αντιμετωπίζετε ομάδες οι οποίες κάνουν παιχνίδι κατοχής. Αυτό είναι ένα θέμα που σας απασχολεί;  "Ανέκαθεν συνέβαινε αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως είπες και εσύ, είναι ένα συχνό φαινόμενο που συμβαίνει και στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Από 'κει και πέρα, εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Θα πρέπει να προσπαθούμε να διασπάμε αυτές τις άμυνες και να προετοιμαζόμαστε για να τα παιχνίδια της Ευρώπης, όπου εκεί είναι εντελώς διαφορετικά τα δεδομένα. Και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε".
 
Πόσο δύσκολο είναι το έργο σας στο υπόλοιπο της περιόδου; Ενώ έχετε εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, θα πρέπει να μείνετε σε εγρήγορση και συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις σας. Να έχετε κίνητρα στα ματς που απομένουν. "'Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες έως το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και επίσης υπάρχει και το κύπελλο το οποίο θέλουμε να κατακτήσουμε. Και εκεί δεν έχει τελειώσει κάτι. Οπότε μέσα απ' τις προπονήσεις θέλουμε να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο. Και θα τα δίνουμε όλα έως το τέλος της περιόδου".
 
Έχετε έναν νέο προπονητή. Ασφαλώς και χρειάζεστε χρόνο για να αφομοιώσετε τις ιδέες του, να τις «βγάλετε» στο γήπεδο. Υποψιάζομαι πως θα δούμε στη νέα περίοδο αυτά που θέλει ο προπονητής σας από εσάς; "Ναι, προσπαθεί να μας διδάξει μία νέα φιλοσοφία. Και εμείς προσπαθούμε να την καταλάβουμε και να τη βγάλουμε μέσα στο γήπεδο. Και του χρόνου πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τον ίδιο και για εμάς".
Την Κυριακή ακολουθεί ο αγώνας με την Κέρκυρα. Το γεγονός πως ο αντίπαλός σας δίνει αγώνα επιβίωσης, ουσιαστικά παίζει το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή, μπορεί να τον ισχυροποιήσει; "Σίγουρα, μπορεί να τον ενισχύσει και να τον δυναμώσει. Από 'κει και πέρα εμείς είμαστε Ολυμπιακός. Δε θα χαριστούμε. Θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".
Για την Κέρκυρα τι εικόνα έχεις; "Φέτος δεν διανύει και την καλύτερή της χρονιά. Παρόλα αυτά υπάρχουν παίκτες με ποιότητα στην Κέρκυρα. Και ορισμένοι που έπαιζαν παλιά στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι θα κτυπήσουν και εκείνοι το παιχνίδι".
Θα ήθελα και ένα σχόλιό σου για το πρωτάθλημα. Αν εξαιρέσουμε την πρώτη θέση, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την 2η θέση, την πρώτη πεντάδα, για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Ποια είναι η εικόνα που έχει εσύ για το πρωτάθλημα; "Ναι, πέρα απ' την πρώτη θέση, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη μου, μετά από εμάς οι καλύτερες ομάδες είναι ο Αστέρας και ο ΠΑΟΚ. Και θα μονομαχήσουν για την Ευρώπη μαζί με τον Πανθηναϊκό και τα Γιάννινα".