Φουστέρ: Εχουμε υψηλές βλέψεις στην Ευρώπη

Για την ευρωπαϊκή πρόκληση του Ολυμπιακού μίλησε ο Νταβίντ Φουστέρ, που τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν βάλει υψηλούς στόχους
Οι δηλώσεις του Φουστέρ στο "lusofans.com":
Θα θέλαμε να μας πεις δύο λόγια για σένα, τον Ολυμπιακό και το ελληνικό πρωτάθλημα. "Είμαι ο Νταβίντ Φουστέρ, παίκτης του Ολυμπιακού. Αυτή είναι η τέταρτή μου χρονιά στην ομάδα. Είμαι μεσοεπιθετικός και μπορώ να παίξω πίσω από τον φορ ή και στα δύο άκρα της επίθεσης. Πιστεύω πως φέτος έχουμε φτιάξει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε ενισχυθεί πολύ με την έλευση των Ρομπέρτο και Σαβιόλα, που θα μας βοηθήσουν αισθητά φέτος. Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι πια το ίδιο καθώς έχει επηρεαστεί από την κρίση. Η ατμόσφαιρα στα γήπεδα και ειδικά στο δικό μας είναι φοβερή. Είμαι πολύ χαρούμενος στον Ολυμπιακό. Είναι μία μεγάλη ομάδα και αισθάνομαι πως με αγαπούν και με σέβονται".
Πλησιάζει η στιγμή που ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία. Τι αποτέλεσμα περιμένεις πως θα πετύχετε στην Λισσαβώνα; "Είναι ένα ακόμα από τα μεγάλα και σπουδαία παιχνίδια που θα δώσουμε φέτος στην Ευρώπη. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς καθότι παίζουμε και εκτός έδρας. Θα πάμε εκεί με την επιθυμία και τον ενθουσιασμό να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και γιατί όχι τη νίκη. Εμείς έχουμε φέτος υψηλές βλέπεις για την Ευρώπη και το Τσάμπιονς Λιγκ".
Ποιά είναι η γνώμη σου για την Μπενφίκα; Ποιους παίκτες ξέρεις καλά από εκεί; "Η Μπενφίκα είναι ένα από τα τοπ κλαμπ στην Πορτογαλία, που έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στην Ευρώπη. Είναι μία ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένη και πολύ ανταγωνιστική. Έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία στην άμυνα, στο κέντρο και την επίθεση, όπως τους Γκαράϊ, Λουιζάο, Μάτιτς και Καρντόζο. Ο Καρντόζο είναι ένας μεγάλος σκόρερ. Επίσης ξέρω πολύ καλά τον παλιό μου συμπαίκτη και φίλο, Λιούμπομιρ Φέισα. Είναι ένας εξαιρετικός αμυντικός μέσος με δυνατότητα να κόβει μπαλιές και να μοιράζει παιχνίδι. Θεωρώ πως θα προσφέρει πολλά στην Μπενφίκα".
Τι μήνυμα θέλεις να δώσεις σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο; "Ελπίζω όλος ο κόσμος που ταξιδεύει να διασκεδάζει το ποδόσφαιρο και να περνάει καλά. Σε αυτούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο θέλω να τους επισημάνω πως θα πρέπει να συνεχίσουν να το κάνουν και να στηρίζουν τις ομάδες τους γιατί έχουν να πάρουν πολλά θετικά από την ενασχόλησή τους με το άθλημα. Προσωπικά σέβομαι πολύ τον κόσμο μας και θεωρώ πως οι οπαδοί αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου".