Χάβος: Επιλέξαμε να "χτυπήσουμε" από τα άκρα

Ο Μάκης Χάβος μίλησε για τη νίκη του Παναιτωλικού επί του ΠΑΟΚ, ανέλυσε το σχήμα που επέλεξε να παρατάξει κόντρα στους Θεσσαλονικείς και αναφέρθηκε στην προσεχή ρεβάνς του «Δικεφάλου του Βορρά» με τη Σάλκε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάκης Χάβος στη Nova:

Για το σχήμα που επέλεξε κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Ξέραμε εκ των προτέρων  ότι  ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δυνατά άκρα, ιδιαίτερα στα αριστερά με τον Στοχ. Ξέραμε επίσης ότι ο ΠΑΟΚ είχε κούραση λόγω του πρώτου αγώνα με τη Σάλκε, αλλά και ότι το μυαλό του βρισκόταν στο πολύ σημαντικό ματς με τη Σάλκε στη Θεσσαλονίκη.  Θέλαμε να πιέσουμε μπροστά κάνοντας άμυνα ? και το καταφέραμε με επιτυχία. Στα στημένα ο ΠΑΟΚ έχει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, ο οποίος  βγαίνει και να μαζεύει τη μπάλα ψηλά και έτσι ο ΠΑΟΚ γίνεται επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις».

Για το χαμένο πέναλτι του Καμαρά: «Ο Καμαρά είναι ο σπεσιαλίστας μας και ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας. Τα πέναλτι θεωρώ ότι είναι θέμα ψυχολογίας, εκτός αν κάποιος έχει πρόβλημα τραυματισμού. Στην ομάδα έχουμε τρεις παίκτες που εκτελούν τα πέναλτι και πάμε με σειρά προτεραιότητας».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Εμείς επιλέξαμε να «χτυπήσουμε» από τα άκρα. Όταν έχεις παίκτες όπως ο Καμαρά και ο Ιωάννου πρέπει να παίξεις από τα άκρα και να εκμεταλλευτείς την ταχύτητα τους, αλλά και το γεγονός ότι είναι παίκτες που πάνε στο ένας εναντίον ενός».

Για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τη Σάλκε στην Τούμπα: «Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα. Δεν πρέπει να έρθει η καταστροφή μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που έχει συνεχόμενα ευρωπαϊκά ματς. Ο ΠΑΟΚ παίζει για δύο αποτελέσματα. Η Σάλκε είναι μια πολύ επιθετική ομάδα. Κατεβαίνει πολύ μπροστά, όμως το μειονέκτημα της είναι η άμυνα γιατί όταν επιτίθεται μένουν αρκετοί χώροι κενοί. Ο ΠΑΟΚείναι πολύ δουλεμένος και το έδειξε και στο δεύτερο ημίχρονο στη Γερμανία».

Για το αν είναι παγίδα για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι μπορεί να πάει στη ρεβάνς με το σκεπτικό να κρατήσει το μηδέν: «Ο ΠΑΟΚ το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξει είναι να μην φάει γκολ γιατί με το 0-0 προκρίνεται. Είμαι σίγουρος ότι θα βρει τους χώρους να πάει στο ένας εναντίον ενός. Από εκεί και πέρα η πίεση στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη».

Για το αν θα παίξει ρόλο η άδεια Τούμπα: «Ο κόσμος είναι η δύναμη του ΠΑΟΚ και αν τον είχε στο πλευρό του θα ήταν αλλιώς. Από την άλλη πλευρά όμως μπορεί οι παίκτες να μην νιώσουν την πίεση του κόσμου και να αποδώσουν καλύτερα».