Χάινκες: Δεν χρειάζομαι συμβουλές από τον Γκουαρντιόλα

Ο Γιουπ Χάινκες ξεκαθάρισε πως δεν θα ζητήσει συμβουλές από τον Γκουαρντιόλα ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με τη Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League, απαιτώντας ταυτόχρονα σεβασμό για τη δουλειά του.Η κλήρωση του Champions League έφερε τη Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη Μπαρτσελόνα και το γεγονός αυτό έδωσε έξτρα λάμψη στον Πεπ Γκουαρντιόλα, προπονητή των μπλαουγκράνα τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν και στο τιμόνι των βαυαρών από τον ερχόμενο Ιούλιο.
Όπως ήταν λογικό, οι γερμανοί δημοσιογράφοι πίεσαν τον Γιουπ Χάινκες για να μάθουν αν θα μιλήσει καθόλου με τον... διάδοχό του πριν από αυτά τα ματς, με δεδομένο πως γνωρίζει άριστα τη Μπάρτσα, ωστόσο ο γερμανός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του.
"Δεν έχω ανάκγη από κανέναν για να μελετήσω έναν αντίπαλο. Ζητώ σεβασμό για μένα και τη δουλειά μου", τόνισε ο πρωταθλητής Γερμανίας εδώ και λίγες ημέρες με τη Μπάγερν, και πρόσθεσε:
"Δεν χρειάζεται να βρω κάποιον για να πάρω συμβουλές. Προσωπικά, κόντρα στη Μπαρτσελόνα, έχω πάντα καλά αποτελέσματα και όταν προπονούσα την Αθλέτικ Μπιλμπάο είχα νικήσει δύο φορές τη Μπαρτσελόνα".
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, με τον πρόεδρο της Μπάγερν, να τονίζει:
"Έχουμε στον πάγκο προπονητή και αυτός είναι ο Γιουπ Χάινκες.Κανένας γερμανός δεν γνωρίζει καλύτερα από αυτόν το ισπανικό ποδόσφαιρο".
Όσον αφορά στην ισπανική του εμπειρία, ο Χάινκες ήταν ο προπονητής με τον οποίο η Ρεάλ πανηγύρισε το 1998 την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον πάγκο των Τενερίφη και Αθλέτικ Μπιλμπάο.