Χριστόπουλος: Ιστορική στιγμή για τον ΠΑΣ η έξοδος στην Ευρώπη

Mία από τις προπονητικές εκπλήξεις και σίγουρα εκ των κορυφαίων της φετινής σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για τη φετινή εκπληκτική παρουσία του “Άγιαξ της Ηπείρου”, για τα play off και την εξέλιξή τους, για το μέλλον του στην ομάδα των Ιωαννίνων.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χριστόπουλου στον ARENA FM:
“Ήταν μοναδική εμπειρία και για μένα και για την ομάδα μου, να παίζουμε κάθε τρεις μέρες με μεγάλους αντιπάλους. Αλλά ήταν, σίγουρα, και πολύ ψυχοφθόρο. Η ομάδα μου έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε και την τελευταία αγωνιστική παρ’ ότι δεν μπορούσε να πάει για την πρωτιά, πάλεψε”.
Για το γεγονός πως ο ΠΑΣ κυνήγησε τη νίκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: “Η ομάδα μου φέτος δεν άφησε κανένα παιχνίδι στην τύχη και έπαιξε στα ίσα και το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ προσπαθήσαμε, γιατί είχαμε και το κίνητρο της δεύτερης θέσης των play off. Αν κερδίζαμε τον ΠΑΟΚ, βγαίναμε τρίτοι στο πρωτάθλημα συνολικώς, που αν δεν θα ήταν ακατόρθωτο να συμβεί ξανά, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Θα παίζαμε και στα play off του Europa League”.
Για την εκπληκτική παρουσία του ΠΑΣ Γιάννινα κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της μη αδειοδότησης: “Έτσι είναι, αν υπάρχει προγραμματισμός, σωστή φιλοσοφία, κατανόηση και στήριξη από τους οπαδούς, μπορεί να βγει μια πολύ καλή δουλειά και αποδείχτηκε αυτό” φέτος με την ομάδα μας.
Για το αν ο ΠΑΟΚ άξιζε την πρώτη θέση στα play off: “Ο ΠΑΟΚ, βάσει της εικόνας του στο πρωτάθλημα, δίκαια βγήκε δεύτερος. Αλλά στα play off, ο Ατρόμητος έδειξε καλύτερη εικόνα, είχε πολύ καλή ένταση και έπιασε μεγάλη απόδοση. Ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν αυτός που τελικά τα κατάφερε”.
Για την ανατροπή του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο παιχνίδι: “Νομίζω πως αξίζαμε τη νίκη, είχαμε την κυριαρχία στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, με κάποια σφυρίγματα και κάποια φάουλ γύρω από την περιοχή μας, χωρίς να λέω πως ευθύνεται η διαιτησία για το αποτέλεσμα, έκοψε το ρυθμό μας. Έβαλε το πρώτο γκολ ο ΠΑΟΚ, αμέσως έβαλε και δεύτερο και εκεί ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξουμε κάτι. Μην ξεχνάμε πως παίζαμε με τον ΠΑΟΚ, που τερμάτισε με πολύ μεγάλη διαφορά δεύτερος στο πρωτάθλημα”.
Για την εκτίμησή του για την ευρωπαϊκή προσπάθεια των ελληνικών ομάδων την επόμενη σεζόν: “Σίγουρα θα είναι δύσκολα, όσον αφορά την ομάδα μου. Και για τον ΠΑΟΚ, από ότι έχω δει τις ομάδες που είναι υποψήφιες για αντιπάλους του, θα είναι δύσκολο το έργο του. Για τον ΠΑΣ, θα είναι μια ιστορική και ξεχωριστή στιγμή και ελπίζω πως θα αντιπροσωπεύσουμε επάξια την Ελλάδα στην Ευρώπη αλλά και τον ΠΑΣ”.
Για το αν θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα των Ιωαννίνων: ” Δε θέλω να δηλώσω κάτι καινούριο ως προς αυτό το ζήτημα, έχω πει πως την Τετάρτη θα τελειώσει το θέμα”.
Για το ποια θεωρεί πιο βατή ομάδα για αντίπαλο του ΠΑΟΚ: “Δε θέλω να μπω σε ονόματα ομάδων, αλλά νομίζω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του, να κάνει μια καλή ομάδα κι έπειτα ας δει ποιος αντίπαλος θα είναι απέναντί του. Σίγουρα, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο το αν θα προέρχεται η αντίπαλη ομάδα από προετοιμασία ή από επίσημα παιχνίδια”.