Χριστόπουλος: Με νίκη φαβορί για την πέμπτη θέση

Τη νίκη που θα χρίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα φαβορί για την κατάκτηση της πέμπτης θέσης θέλει ο Γιάννης Χριστόπουλος στο παιχνίδι της Κρήτης με τον ΟΦΗ όπως δηλώνει ο Μεσσήνιος τεχνικός των Ηπειρωτών στο συνδρομητικό κανάλι.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χριστόπουλου στη Nova:

Για την αντιπαλότητα ανάμεσα στον ΠΑΣ και τον ΟΦΗ: «Το παιχνίδι πραγματικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για μας και για τον αντίπαλο. Και ο ΟΦΗ καίγεται για βαθμούς και εμείς καιγόμαστε για το τρίποντο. Δύσκολο παιχνίδι είναι έτσι κι αλλιώς, για μας δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, φέτος δεν είχαμε ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Όσον αφορά την αντιπαλότητα, σίγουρα στο παρελθόν έχει γίνει κάποιο περιστατικό, το οποίο όμως εμείς και οι παίκτες του ΟΦΗ δεν το σκεφτόμαστε. Εμείς σίγουρα δεν το σκεφτόμαστε, είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα και θα το αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο».
Για το θέμα με την πτώση του πυλώνα στο γήπεδο του ΟΦΗ και αν έχει επηρεάσει την ομάδα: «Σίγουρα δεν είναι καλό ότι έφτασε Πέμπτη μεσημέρι και δεν ξέραμε που θα παίξουμε. Δεν μας έχει απασχολήσει καθόλου αυτό. Σίγουρα η ασφάλεια είναι αυτή που προέχει σε έναν αγώνα και για τους παίκτες και για τους φιλάθλους, αλλά εγώ προτιμώ το ΄΄Γεντί Κουλέ'', μου αρέσει καλύτερα σαν γήπεδο αφού είναι ποδοσφαιρικό. Όταν δημιουργείται καλή ατμόσφαιρα σε ένα γήπεδο είναι ευχάριστο και για τον γηπεδούχο και για τον φιλοξενούμενο».
Τη σημασία του αγώνα με τον ΟΦΗ: «Μας δίνεται μία μεγάλη ευκαιρία το Σάββατο, γιατί σε περίπτωση που κάνουμε μία νίκη τότε νομίζω ότι όλα θα εξαρτώνται από εμάς και θα γίνουμε το μεγάλο φαβορί για την πέμπτη θέση. Το θέλουμε πάρα πολύ και το πιστεύουμε το αποτέλεσμα, αλλά όποιο και να είναι το αποτέλεσμα εμείς θα είμαστε μέσα στο παιχνίδι και μέχρι την 30ή αγωνιστική θα κυνηγάμε τα πλέι-οφ».
Για το αν είναι θετικό που η ομάδα του παίζει ένα τόσο κρίσιμο ματς εκτός: «Και την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Άρη εντός ήταν ντέρμπι, το ίδιο και το εκτός έδρας που δώσαμε πριν δύο αγωνιστικές. Σε όλα τα ματς, είτε εντός είτε εκτός οι ομάδες θέλουν πάρα πολύ τους πόντους και σίγουρα θα είναι ένα ντέρμπι. Αυτό όμως κάνει και πιο όμορφα τα παιχνίδια».
Για τη διαχείριση της ομάδας υπό πίεση: «Το έχω πει και πάλι ότι για να γίνει μία ομάδα μεγάλη και ένας παίκτης για να φτάσει σε υψηλό επίπεδο πρέπει να μπορεί να λειτουργεί κάτω από πίεση. Εμείς αν θέλουμε να βγούμε στην Ευρώπη και να βγάλουμε ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου πρέπει να μάθουμε να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιες συνθήκες, σε τέτοιους αγώνες με βαθμολογική πίεση».