"Χρυσός" ο Γιαννιώτης!

Το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας, στο Παγκόσμιο Πρωτγάθλημα Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης!Τεράστια δικαίωση για τον έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έχασε την τελευταία στιγμή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στους πρόσφατους Αγώνες του Λονδίνου, όπου είχε τερματίσει στην 4η θέση.

Την Δευτέρα (22/7) έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην παγκόσμια κολύμβηση, κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας.

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού τερμάτισε σε χρόνο 1:49:11,0, κερδίζοντας για 2η φορά στην καριέρα του τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, μετά το 2011 στην Σανγκάη. Δεύτερος ήταν ο Γερμανός Τόμας Λουρτς και τρίτος ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι.

Ο Αντώνης Φωκαΐδης, ο οποίος πήρε μέρος στο αγώνισμα των 10χλμ., τερμάτισε στην 30ή θέση με χρόνο 1:50:20,7.

<img src="/files/File/0210/giannio1.JPG" alt="" />
Στις 15 Ιουνίου, ο Σπύρος Γιαννιώτης είχε πάρει την πρώτη θέση και στο test event των 10χλμ., που είχε γίνει στη Moll de la Fusta, στο λιμάνι της καταλανικής πρωτεύουσας. Τέταρτος ήταν τότε ο Αντώνης Φωκαΐδης, ενώ στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα είχα τερματίσει οι Κέιν Ράντφορντ (ΝΖL) και Μάρσεν Σούτεν (NED).
Στις 13/10/2012 ο Σπύρος Γιαννιώτης βγήκε πρώτος στην τελευταία κούρσα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, επίδοση που του χάρισε την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ στις 07/10/2012 ήταν 3ος στο Χονγκ Κονγκ.
Η συγκίνηση του Γιαννιώτη μετά τα 10χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου είχε χάσει το χάλκινο μετάλλιο στο... νήμα από τον καναδό, Βάιντερμπεργκερ.