"Χτίζουν" το νέο Παναθηναϊκό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν από Αναστασίου, Σαραβάκο και Νταμπίζα.Συγκεκριμένα, ο νέος προπονητής της ομάδας μαζί με τους Δημήτρη Σαραβάκο και Νίκο Νταμπίζα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα σχέδιά τους για το "χτίσιμο" της ομάδας της επόμενης περιόδου.

Ο Αναστασίου βρίσκεται στην Ολλανδία και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να παρακολουθήσει, αλλά και να έχει επαφές με κάποιους ποδοσφαιριστές, εκμεταλλευόμενος τις πολύ καλές διασυνδέσεις του στη χώρα. Παίκτες θα παρακολουθήσει, πάντως, και ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος επίσης έχει καλές επαφές στο εξωτερικό και ειδικά στην Αγγλία.

Αναφορικά με το μπάτζετ της ομάδας, αναμένεται να είναι πολύ περιορισμένο, πράγμα που σημαίνει πω ςο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση παικτών που θα είναι ελεύθεροι, δανεικοί ή θα αγοραστούν με πολύ μικρό κόστος.

Επιπλέον, τα περισσότερα συμβόλαια δεν θα ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ ετησίως και η υπέρβαση μπορεί να γίνει το πολύ για 2 παίκτες, με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τις 5000 χιλιάδες ευρώ.

Από την ελληνική αγορά πέραν του Σωκράτη Φυτανίδη, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο και θα ανακοινωθεί μετά το τέλος των πλέι οφ (εάν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο), δεν υπάρχει για την ώρα κάποια άλλη προχωρημένη υπόθεση.

Στο μεταξύ, η διοίκηση των "πρασίνων" έχει την ενημέρωση πως μετά το μπαράζ με τη Skoda Ξάνθη (9/5) θα έρθει πρόταση από το εξωτερικό για τον Ορέστη Καρνέζη και σε περίπτωση που αυτή ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ, τότε είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί ο Ελληνας κίπερ.

Κατά τα λοιπά, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συνάψει ομολογιακό δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ και πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό αυτό θα το βάλει ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος. Με τα μισά από αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν επείγουσες υποχρεώσεις της ομάδας ως το τέλος του μήνα.

Εφόσον ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν πάρει πίσω αυτά τα χρήματα στο εγγύς μέλλον, αυτά θα περάσουν σαν μετοχές είτε στην κατοχή του ιδίου, είτε στην "Παναθηναϊκή Συμμαχία".