Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη ο τρίτος τελικός;

Στον αέρα είναι η τηλεοπτική μετάδοση του τρίτου τελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, λόγω του διαφαινόμενου "λουκέτου" στην ΕΡΤ!Η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ για τους επόμενους τρεις μήνες.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να φυσικά και η μη μετάδοση του αυριανού (12/6) τελικού του μπάσκετ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού από το ΣΕΦ.
Αν τελικά αποφασιστεί να κλείσει η ΕΡΤ, τότε το ενδεχόμενο να μην καλυφθεί η μετάδοση του αγώνα είναι πολύ πιθανό, καθώς και η πιθανότητα να γίνει κάλυψη από άλλο τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος όμως πρέπει να έρθει πρώτα σε επαφή με τον ΕΣΑΚΕ.

Η τρίτη πιθανότητα πάντως είναι ο αγώνας να μην καλυφθεί τηλεοπτικά, παρά μόνο ραδιοφωνικά! 
 Κατάληψη στην ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αποφάσισαν στην γενική συνέλευση να προχωρήσουν σε κατάληψη του Ραδιομεγάρου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν θα παραμείνουν στο κτίριο 24 ώρες το 24ωρο για να υπερασπιστούν την δημόσια τηλεόραση.
Κάλεσαν μάλιστα τους εκπροσώπους των κομμάτων που διαφωνούν στο διαφαινόμενο προσωρινό «κλείσιμο« της ΕΡΤ να μεταβούν στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους.

Τριγμοί στην κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο. Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.

Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Η αντιπαράθεση έχει μεταφερθεί και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να εμφανίζονται αντίθετοι με το σενάριο κλεισίματος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος με τον Ε. Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο λουκέτο της ΕΡΤ.