Αγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπολτ


Ο Γιουσέιν Μπολτ έδωσε το πρώτο του σόου μέσα στη σεζόν τρέχοντας σε κούρσα 150 μέτρων στην Κόπακαμπάνα, με τον αθλητή-φαινόμενο να πλησιάζει για 7 εκατοστά του δευτερολέπτου το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.Ο Γιουσέιν Μπολτ ξεκίνησε τη σεζόν με κούρσα 150 μέτρων σε βραζιλιάνικο έδαφος, στο μπλε στίβο που στήθηκε στη διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα, και λίγο έλειψε να ξεπεράσει τον... εαυτό του.
Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο έτρεξε τη συγκεκριμένη απόσταση σε 14''42, χρόνος που ήταν κατά επτά εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από το παγκόσμιο ρεκόρ, που κατέχει ο ίδιος με 14''32 από το 2009 στους δρόμους του Μάντσεστερ.
 
Αναμφίβολα, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στο peak της φόρμας του αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες στη Βραζιλία αυτή την εποχή, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να μην μπορέσει να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ.
"Ήταν η πρώτη κούρσα μου, αναμφίβολα ένα καλό ξεκίνημα μέσα στη σεζόν. Ανυπομονώ να έρθω εδώ το 2016 (σ.σ Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο Ντε Ζανέιρο)", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπολτ.
Σημειώνεται πως ο Τζαμαϊκανός υπερπρωταθλητής γιόρτασε τη νίκη του χορεύοντας με μερικούς Βραζιλιάνους χορευτές, την ώρα που είχαν σχηματιστεί τεράστιες γραμμές από φανς του που ήθελαν να τον θαυμάσουν από κοντά.