Αργησε να ξυπνήσει η Ρεάλ, στον τελικό η Ντόρτμουντ

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 2-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Μπερναμπέου, αλλά σε συνδυασμό το 4-1 του πρώτου αγώνα οι γερμανοί προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League
Το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1997, όταν και το είχε κατακτήσει, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αντεπεξήλθε στο σφυροκόπημα της Βασίλισσας στην αρχή και στο τέλος του αγώνα και τελικά κατάφερε να πάρει μία αγχωτική, αλλά τεράστια πρόκριση. Με τον Ρονάλντο και τους υπόλοιπους αστέρες της σε κακή βραδιά η Ρεάλ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά με τέρματα των Μπενζεμά και Ράμος στο 81' και στο 88' άγγιξε το θαύμα. Αποδείχθηκε όμως πως το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο άργησε να ξυπνήσει και τα πανηγύρια ανήκουν στους γερμανούς, που περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στην αυριανή ρεβάνς Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου.
Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια στη Ρεάλ Μαδρίτης και οι παίκτες του Μουρίνιο μπήκαν στο ματς... αφηνιασμένοι. Το πρώτο τέταρτο ήταν εφιαλτικό για την Μπορούσια, αφού οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν με όλα τους τα όπλα, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Το άγγιξαν σε τρεις περιπτώσεις, αλλά ο Βάιντερφελερ ήταν ανίκητος. Αρχικά στο 4' είπε όχι στον Ιγκουαΐν, στο 13' νίκησε τον Ρονάλντο και ένα λεπτό αργότερα ο Οζίλ πλάσαρε άουτ από θέση τετ α τετ.

<img src="/files/Image/2013/apr/30/real_dor1.jpg" alt="" />

Αφού άντεξε το... σφυροκόπημα, η Ντόρτμουντ, που στο 13' έχασε με τραυματισμό τον Γκέτσε, κράτησε το μηδέν και σιγά σιγά ανέβασε την απόδοσή της, ισορροπώντας το παιχνίδι. Τον Λόπεθ δεν τον απείλησε, αλλά κατάφερε να μεταφέρει το παιχνίδι μακριά από τα καρέ της και χωρίς να δεχθεί άλλη ευκαιρία αποσύρθηκε στο ημίχρονο με το 0-0, που ήταν και ο στόχος της.

<img src="/files/File/0207/1145.jpg" alt="" />
Η Ρεάλ στην επανάληψη δεν κατάφερε να πιέσει και έδειξε να έχει ξεφουσκώσει, έχοντας χάσει την ελπίδα της. Ο Μουρίνιο προσπάθησε να αλλάξει το ρυθμό της ομάδας του στο 57' όταν έριξε στη μάχη Κακά και Μπενζεμά, αλλά οι γερμανοί είχαν φέρει το ματς στα μέτρα τους. Θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν προηγηθεί σε δύο κλασικές ευκαιρίες, αλλά ο στο 50' ο κεραυνός του Λεβαντόφκσι σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ ο Λόπεθ πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Γκιουντογκάν στο 63'.

<img src="/files/File/0207/1144.jpg" alt="" />

Με τον Ρονάλντο εξαφανισμένο, αλλά και με τους υπόλοιπους αστέρες της σε κακή βραδιά, η Ρεάλ έδειξε να πετάει λευκή πετσέτα και η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως αν κάποια ομάδα έφτανε στο γκολ, αυτή θα ήταν η Ντόρτμουντ. Παρ' όλα αυτά, το συγκρότημα&#160;του Μουρίνιο κατάφερε να σκοράρει με τον Μπενζεμά στην πρώτη του&#160;ουσιαστικά ευκαιρία στην επανάληψη και να δώσει άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά. Ο σφυγμός της Ρεάλ άρχισε να χτυπάει δυνατά, το γήπεδο άρχισε να γέρνει όπως στο πρώτο τέταρτο και το ματς έγινε θρίλερ στο 88' όταν ο Ράμος έγραψε το 2-0 από κοντινή απόσταση. Παρά την πίεσή της, η Ρεάλ δεν έφτασε στην ανατροπή και οι γερμανοί ήταν αυτοί, που πανηγύρισαν την πρόκριση.

<img src="/files/Image/2013/apr/30/1146.jpg" alt="" />

&#160;