Βασιλακόπουλος: Διαθέτουμε ομάδα ικανή για διάκριση

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, καθώς η εθνική ομάδα διαθέτει τα εφόδια που χρειάζεται για να πετύχει.
Μιλώντας στο κανάλι "ΑΧΕΛΩΟΣ TV" ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε ότι η εθνική μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Επίσης, χαρακτήρισε ως ήττα την επιλογή κάποιων διεθνών να μην αγωνιστούν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
"Βλέπουμε τα αποτελέσματα της υπερ-εμπορευματοποίησης των πάντων που έχει μπει σε όλους τους τομείς της ζωής μας και στον αθλητισμό, όσο θα μεγαλώνει η σχέση με το χρήμα και την οικονομία της αγοράς, τόσο θα δυσκολεύει η παρουσία αθλητών στην Εθνική ομάδα. Με πληγώνουν πολύ οι αποφάσεις των διεθνών παικτών να μην θέλουν να αγωνιστούν με την Εθνική Ελλάδος, δεν μπορώ να το αποδεχθώ και θα έλεγα ότι είναι μια ήττα. Ευτυχώς υπάρχουν και παιδιά που είναι συνεχεία διπλά στην Εθνική και διάβασα τελευταία δηλώσεις των Φώτση, Σπανούλη, Ζήση και Μπουρούση ότι για αυτούς πρώτο θέμα είναι η Εθνική ομάδα και αυτό είναι παρήγορο. Διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα, που είναι ικανή για σημαντική διάκριση".
Σχετικά με το πρωτάθλημα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε: "Το πρωτάθλημα δεν είναι απολύτως ελληνικό, είναι πρωτάθλημα που γίνεται στην Ελλάδα, έχουμε πολλές συμμετοχές ξένων παικτών και εγώ είμαι εναντίον των ξένων παικτών. Δώσαμε μάχες σε σκληρές εποχές και κρατήσαμε μια ελληνικότητα σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Ιταλία που προσπάθησε να φέρει το αμερικανικό μπάσκετ και αποδυναμώθηκε» και πρόσθεσε «μην ξεχνάμε πως οι οργανωμένοι σύνδεσμοι που παλεύω να διαλυθούν λειτουργούν ως μηχανισμοί και παράγουν βία, διακινούν ναρκωτικά πολλές φορές και γενικά έχουν παραβατική συμπεριφορά κάνοντας επίδειξη βίας. Και όμως τους ανεχόμαστε. Όμως οι σύνδεσμοι είναι μηχανισμοί στήριξης πολιτικών προσώπων και αφού έχουν εκλεγεί οι πολιτικοί αυτοί στην Βουλή με την στήριξη τους ,δεν είναι δυνατόν να παρέμβουν και τους κλείσουν".
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε και στις δύο οικογένειες, των Αγγελόπουλων και των Γιαννακόπουλων: "Είναι σημαντικό που είναι επενδυτές στο ελληνικό Μπάσκετ οι οικογένειες Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλοι, όμως πολλές φορές παρασύρονται και αυτοί από την πίεση που τους ασκείται και συμβάλουν με τις δηλώσεις τους να μεγαλώνει η ένταση στο Αγωνιστικούς χώρους και στις κερκίδες".