Δέδας: Δε σκέφτηκα να φύγω από τον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Δέδας τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο τελείωσε η περσινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ, του έδωσε κίνητρο ώστε να παραμείνει στον Δικέφαλο του Βορρά, σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του από την ΚΑΕ.Αρχικά, μίλησε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τέλης Ζουρνατζίδης, ο οποίος παρουσίασε και τον Δέδα:

"Σήμερα επιβεβαιώνουμε την άριστη συνεργασία των προηγούμενων χρόνων, αλλά και τη βεβαιότητα που έχουμε για τα καλά αποτελέσματα.

Ξεκινώντας αυτή τη συνεργασία δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι όλα δε θα πάνε καλά. Μία από τη σκέψη που είχαμε στο μυαλό μας ήταν ότι δεν μπορούσε τη φετινή χρονιά να μην υπάρξει συνεργασία με τον Δέδα.

Αυτό έγινε γιατί ο Γιώργος είναι ένας παίκτης που δε συναντάς εύκολα στα ελληνικά γήπεδα".

"Δε νιώθω καινούριος, αλλά σίγουρα νιώθω καλά. Εχω να πω ότι πέρσι η ομάδα έπαιζε πολύ καλά. Ηταν συνέχεια στις πρώτες θέσεις.

Για κάποιο λόγο τελειώσαμε το πρωτάθλημα, αφήνοντας μια πικρία. Λένε ότι η τελευταία εντύπωση μετράει, αλλά εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης.

Η περσινή χρονιά μου έδωσε ένα κίνητρο για να μη σκεφτώ το ενδεχόμενο να μη συνεχίσω στον ΠΑΟΚ", είπε αρχικά ο Δέδας.

Για το ότι δε σκέφτηκε το οικονομικό: "Το ότι ανανέωσα, αυτό σημαίνει ότι όλα είναι οργανωμένα και γίνονται κατόπιν σκέψης.

Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα έχει ένα τρόπο σκέψης που πρέπει όλοι να είναι καλά. Αυτό δείχνει έναν επαγγελματισμό και δείχνει στους παίκτες ότι δε θα λείψει τίποτα και εντός και εκτός γηπέδου".

Για το αν σκέφτεται να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: "Οι σχέσεις μου με όλους στην ομάδα είναι πολύ καλή. Δε σκέφτομαι να τελειώσω σύντομα, αλλά αν όλα πάνε καλά γιατί να μη γίνει, δεν έχω πρόβλημα".

Για τις ανανεώσεις των άλλων παικτών: "Δουλεύοντας με συμπαίκτες και φίλους, έχουμε ένα πλεονέκτημα και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Σίγουρα, οι ανανεώσεις των Βαγγέλη και του Μιχάλη δείχνει ότι η ομάδα ήταν ικανοποιημένη και φαίνεται ότι η ομάδα πιστεύει σε εμάς και υπάρχει μια ανταποδοτικότητα στις σχέσεις".

Για τα προβλήματα τραυματισμών της περσινής σεζόν: "Αυτό το κομμάτι της υγείας δεν μπορείς να το καθορίσεις. Ας πιστεύω ότι αυτό θα το έχουν σκεφτεί.

Για δύο παίκτες που ήταν βασικοί στο τέλος της χρονιάς δεν μπορούσαν να παίξουν όπως θέλανε, όχι ότι δε θέλανε. Ενα μήνα παίζαμε δίχως τον Χαραλαμπίδη, αλλά αυτό δε μας κόστισε.

Ο Λάζαρος στο τέλος ήταν καλός παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Τσαϊρέλη, ενώ κι αυτός είχε πολλά προβλήματα".

Για τον ανταγωνισμό στη θέση "3": "Υπάρχουν πολλοί παίκτες από την περσινή χρονιά που έχουν συμβόλαιο και παίζουν σε αυτήν τη θέση, όπως ο Κασελάκης και Χρυσικόπουλος.

Υπάρχουν πολλοί παίκτες που παίζουμε στο "3", αλλά δεν έχουμε πρόβλημα, υπάρχει καλός ανταγωνισμός και αυτό είναι σημαντικό για την ομάδα".

Για την ευρωπαϊκή συμμετοχή: "Εγώ το είχα ξαναπεί ότι όταν παίζεις στην Ευρώπη θα έχεις παραπάνω κούραση, αλλά σε αναγκάζει να είσαι πιο έτοιμος. Την προηγούμενη φορά που παίξαμε βοήθησε την ομάδα.

Ημασταν πιο έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Οποιο αποτέλεσμα και να έχεις είναι καλό για την ομάδα. Ελπίζω ότι θα προσεγγίσει καθαρά μπασκετικό κόσμο η Ευρώπη".

Για τον Απόλλωνα Τσόχλα με τον οποίο συνεργάστηκε στο Ρέθυμνο: "Είναι εκπληκτικό παιδί και τον νοιάζει η ομάδα. Εχει παίξει δύο χρόνια σε μια ομάδα που είναι σε καλό επίπεδο και παίζει καλό μπάσκετ, ενώ σουτάρει και καλά.

Πιστεύω ότι παρόλο που έπαιζε σε μια ομάδα που έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού θα μπορέσει να προσαρμοστεί".