Δώνης: Βελτιωνόμαστε, αλλά θέλουμε δουλειά...

Ο Γιώργος Δώνης τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε μετά το πρώτο 20λεπτο να κρατήσει τον Ολυμπιακό μακριά από μεγάλες φάσεις, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του θέλει δουλειά για να πάρει ένα πρωτάθλημα.Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης. Συγκεκριμένα είπε:
"Θεωρώ πως οι παίκτες μου δούλεψαν σκληρά. Ειχαμε σημαντικά προβλήματα, ειδικότερα με την απουσία του Λάζαρ. Ξεπερνώντας το πρώτο 20λεπτο, είχαμε καλή οργάνωση και κρατήσαμε τον Ολυμπιακό από μεγάλες φάσεις ενώ ήμασταν επικίνδυνοι. Γινόμαστε καλύτεροι αλλά έχουμε δρόμο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε".
Για το αν ο ΠΑΟΚ "φοβήθηκε" το ματς: "Εχουμε αποδείξει σε όλη την διάρκεια της σεζόν και συγκεκριμένα πως οι ομάδες μου δεν προσπαθούν να κερδίσουν με περίεργα πράγματα, αποτέλεσματα, ούτε με τις καθυστερήσεις. Οταν θέλεις να φτιάξεις μια νέα ομάδα πρέπει να είσαι ρεαλιστής. Για να επανέλθει ο ΠΑΟΚ εκεί που ήταν παλιά και για να πάρει ένα πρωτάθλημα, θέλει δουλειά. Ο Ολυμπιακός είχε απόσταση μεγάλη από εμάς με το ξεκίνημα της σεζόν. Θέλουμε να μειώσουμε την απόσταση και το DNA μας είναι να γίνουμε ο ΠΑΟΚ των παλαιότερων ετών. Αυτό που κάναμε σήμερα, θεωρώ πως το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο".
Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν: "Υπάρχει μια υπερβολή στη χώρα μας. Αν γίνεται σύγκριση με την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ ή την Μπάγερν δεν πρόκειται να το δούμε αυτό στην ομάδα. Ομάδες με 200 εκ ευρώ αποδίδουν πολύ χειρότερα. Αν η σύγκριση γίνεται με αυτά τα δεδομένα, δεν θα δούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα".
Για την αποβολή του: "Εγινε ένα αράουτ 10 μέτρα μακριά και χτύπησα μια μπάλα που ήταν έξω από το γήπεδο. Ο διαιτητής και ο τέταρτος δεν πρέπει να λειτουργούν σαν άνθρωποι που έχουν εξουσία. Ζω με ένταση το παιχνίδι. Ο σκοπός του τέταρτου είναι να με ηρεμήσει και όχι με το παραμικρό να με βγάλει έξω από το γήπεδο. Τις δύο τελευταίες φορές είχαν άδικο οι διαιτητές στις αποβολές μου".
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: "Από ματς σε ματς η ομάδα μας δείχνει καλά πράγματα και στην άμυνα και όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Για εμάς οι στόχοι ξεκινούν τώρα και για την κατάκτηση του Κυπέλλου και για να βγούμε πρώτοι στα πλέι ώστε κάνοντας καλές επιλογές πριν την προετοιμασία να κυνηγήσουμε την πρόκριση μας στους ομίλους του Τσάμπινος Λιγκ".
Για την χειραψία του με τον Μίτσελ μετά την αποβολή του: "Οι προπονητές πρέπει να έχουν σεβασμό μεταξύ τους. Κάποιοι προπονητές που στο εξωτερικό έχουν παράγει έργο, καλώς να έρθουν και να βοηθήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο".
Για το αν ο Σαλπιγγίδης είναι καλύτερο να παίξει στα δεξιά: "Ο Σαλπιγγίδης παρότι έχει παίξει δεξί εξτρέμ και στον Παναθηναικό και στην Εθνική, για μένα δεν είναι ο κατάλληλος. Είναι ένας δεύτερος επιθετικός ή φορ".
Για την διαφορά μεταξύ του ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και αν είναι δίκαιη: "Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο. Ασχετα αν θεωρώ πως σαν σύνολο και σαν ομάδα είμαστε καλύτεροι από τον Αστέρα και πιστεύω πως θα βγούμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα και πρώτοι στα πλέι οφ, μέχρι τώρα υπάρχει δικαιοσύνη".
Για το ότι έπαιξε στο κέντρο ο Λόρενς: "Ολο αυτό το διάστημα επειδή έχουμε πρόβλημα, έχουμε προαπαθήσει να δουλέψει καλά ο Λόρενς στο τακτικό κομμάτι. Και σαν δεξί εξτρέμ και σαν δεύτερος επιθετικός και στο κέντρο έχει δώσει τα πάντα για την ομάδα. Και εμείς θέλουμε παίκτες να δίνουν τα πάντα για την ομάδα".