Η Βραζιλία επέστρεψε!

Ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στην οικοδέσποινα Βραζιλία και την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, Ισπανία ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι γηπεδούχοι απέδειξαν ότι έχουν επιστρέψει για τα καλά στο παγκόσμιο στερέωμα και το απέδειξαν νικώντας με χαρακτηριστική άνεση τους παγκόσμιους πρωταθλητές με το εμφατικό 3-0. Μεγάλοι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ο killer Φρεντ και ο μάγος Νεϊμάρ.H Βραζιλία ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό! Το γκολ της "σελεσάο" πέτυχε ο Φρεντ ύστερα από σέντρα του Χουλκ από τα δεξιά και σύγχυση στην άμυνα των Ισπανών.

Η Ισπανία έμοιαζε να τα έχει χαμένα και η Βραζιλία  έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 8' όμως το σουτ του Όσκαρ μέσα από την περιοχή πέρασε σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι του Κασίγιας.

Η ροή του αγώνα δεν άλλαξε καθώς η Ισπανία είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ζούλιο Σέζαρ, ενώ η Βραζιλία κάθε φορά που κατέβαινε στην επίθεση "μύριζε" γκολ. Στο 15' ο διαιτητής χαρίστηκε στον Αρμπελόα ο οποίος παρατηρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα, επειδή έκοψε αντικανονικά τον Νεϊμάρ ο οποίος έβγαινε μόνος του με τον τερματοφύλακα.

Στο 20' η Ισπανία έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της, αρχικά με το σουτ του Ινιέστα έξω από την περιοχή που ανάγκασε τον Ζούλιο Σέζαρ να στείλει την μπάλα κόρνερ, και από το κόρνερ η κεφαλιά του Τόρες πέρασε λίγο άουτ.

Η Βραζιλία ωστόσο έφτανε με όποιο τρόπο ήθελε στα καρέ των Ισπανών και στο 25' ο Φρεντ βρέθηκε και πάλι απέναντι από τον Κασίγιας ωστόσο σούταρε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο "κεραυνός" που εξαπέλυσε ο Χουλκ είχε κι αυτός την ίδια κατάληξη. Στο 31' ο Φρεντ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο τετ α τετ με τον Κασίγιας, έπειτα από μαγική πάσα του Νεϊμάρ, ο Ισπανός τερματοφύλακας όμως έδειξε τη μεγάλη του κλάση διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο την έκαναν οι Ισπανοί, καθώς σε μια αντεπίθεση τους, ο  Ινιέστα με μαγική ενέργεια έβγαλε μόνο του τον Πέδρο απέναντι από τον Ζούλιο Σέζαρ, όμως λίγο πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή ο Νταβίντ Λουίζ με αυτοθυσία έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Παρά τη μεγάλη τους ευκαιρία οι Ισπανοί αντί να αναθαρρήσουν, υποχώρησαν και το πλήρωσαν ακριβά. Λίγο πριν την ολοκλήρωση των 45', Νεϊμάρ και Όσκαρ έκρυψαν τη μπάλα και από ασίστ του δεύτερου, το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της Μπαρτσελόνα, με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των δικτύων για το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και το πρώτο. Νεϊμάρ, Όσκαρ και Φρεντ έκρυψαν για μία ακόμα φορά τη μπάλα, με τον τελευταίο να τη στέλνει με ωραίο σουτ στη δεξιά γωνία του Κασίγιας για το 3-0.

Στο 52' ο Χεσούς Νάβας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του αρνητικού Μάτα, και ένα λεπτό αργότερα κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μαρτσέλο. Ο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα όμως δοκάρι κι έξω.

Μετά το πέναλτι η Βραζιλία οπισθοχώρησε παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις, με την Ισπανία να έχει την κατοχή χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να γίνει ουσιαστική. Σε μια από τις αντεπιθέσεις της Βραζιλίας και συγκεκριμένα στο 68', η Ισπανία έμεινε με 10 παίκτες καθώς ο διαιτητής απέβαλε τον Πικέ με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή ανέτρεψε τον Νεϊμάρ που έβγαινε μόνος με τον Κασίγιας. Στη συνέχεια της φάσης, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Η Ισπανία, έφτασε κοντά στο γκολ στο 71' με τον Ράμος να στέλνει τη μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Σέζαρ έστειλε τη μπάλα κόρνερ στο πολύ καλό σουτ του Μπουσκέτς.

Μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, αρχικά οι Βραζιλιάνοι με τον Τζο (83') και τους Ισπανούς να απαντούν με την ευκαιρία του Βίγια (87'). Το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τους Βραζιλιάνους να πανυγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου.

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Φρεντ( 80' Τζο), Νεϊμάρ, Όσκαρ, Λουίζ Γκουστάβο, Παουλίνιο (88' Ερνάντες), Χούλκ( 73' Ζάτσον)

Ισπανία: Κασίγιας, Πικέ, Ινιέστα, Τσάβι, Τόρες( 59' Βίγια), Πέδρο, Μάτα( 52' Χεσούς Νάβας), Ράμος, Μπουσκέτς, Αρμπελόα, Τζόρντι Άλμπα