Κυπελλούχος Γαλλίας η Μπορντό, 3-2 την Εβιάν

Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, η Μπορντό επικράτησε με 3-2 της Εβιάν στο Stade de France και κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Πρωταγωνιστής για τους γιρονδίνους ο Ντιαμπατέ, που πέτυχε δύο γκολ, δίνοντας παράλληλα την νίκη στην ομάδα του στο 89'.Η Μπορντό ξεκίνησε καλύτερα τον τελικό και στο 39' κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντιαμπατέ πέρασε και τον Λακέ, πλάσαρε σε κενή εστία και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ζιλό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Μπορντό κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Λακέ απέκρουσε την εκτέλεση του Ντιαμπατέ και κράτησε ζωντανή την Εβιάν, η οποία ισοφάρισε τρία λεπτά μετά (51'), με γκολ του Σαγκμπό.

Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί της Εβιάν δεν κράτησαν πολύ, αφού δύο λεπτά μετά (53') η Μπορντό πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 2-1, με τον Σαϊβέ να σκοράρει, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σέρτιτς.

Παρά το σοκ του 1-2, η Εβιάν δεν τα παράτησε και στο 70' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια για δεύτερη φορά, όταν μετά από σέντρα του Μπρις, ο Τζα Τζετζέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-2.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν σε παράταση, η Μπορντό... χτύπησε στο 89', με τον Ντιαμπατέ να σκοράρει με κοντινό πλασέ, να κάνει το 3-2 και παράλληλα να διαμορφώνει και το τελικό αποτέλεσμα.