Λούζον: Φαβορί η Ξάνθη, λόγω έδρας

Την Ξάνθη έχρισε ως φαβορί του πρώτου αγώνα ο προπονητής της Σταντάρ Λιέγης, Γκάι Λούζον, λόγω του ότι η ελληνική ομάδα αγωνίζεται στην έδρα της."Μέχρι τώρα δεν έχω δει κανένα παιχνίδι της Ξάνθης. Σήμερα θα τα παρακολουθήσω και θα δούμε πως θα την αντιμετωπίσουμε. Φαβορί είναι η Ξάνθη, γιατί παίζει στην έδρα της.

Ξέρουμε ότι χρειάζεται για την Ξάνθη και μέχρι αύριο το πρωί οι παίκτες μας θα ξέρουν ότι χρειάζεται για τον αντίπαλό τους. Θα υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Εμείς πάντα επικεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και ποτέ στην αντίπαλη ομάδα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης θα προσπαθήσω να βρω λύση για το πρόβλημα της απουσίας του Εμ Ποκού.

Πιο σημαντική είναι η ικανότητα του κάθε παίκτη κι όχι η ηλικία του. Η ομάδα μας ακόμη δεν είναι 100% έτοιμη και γι’ αυτό η εικόνα μας ήταν διαφορετική στα ημίχρονα των προηγούμενων αγώνων (στο β' μέρος καλύτερη).

Η Ξάνθη είναι πιο δυνατή από τον προηγούμενο αντίπαλό μας, την Ρέικιαβικ αλλά κι από την Λίνφιλντ", είπε ο προπονητής της Σταντάρ Λιέγης.

Τους συμπαίκτες του στην ομάδα του Βελγίου εκπροσώπησε ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός Βαν Νταμ, ο οποίος είπε: "Δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα για την Ξάνθη, μόνο ότι τερμάτισε έβδομη στο περσινό πρωτάθλημα.

Θυμάμαι αμυδρά τους αγώνες που είχα παίξει με την ΑΕΚ και Παναθηναϊκό".