Γεωργιάδης: Σπουδαία η εμπειρία του Μουντιάλ

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γνωρίζει καλά την Εθνική Νέων στην οποία, άλλωστε έχει εργαστεί και δεν έκρυψε τη χαρά του για την εξαιρετική της πορεία στο Μουντιάλ της Τουρκίας.Οσο για το ότι οι Κωνσταντινίδης και Πέλκας θα αργήσουν κι άλλο να ενσωματωθούν στην προετοιμασία, ο Γεωργιάδης δεν ενοχλείται καθόλου, καθώς οι εμπειρίες που αποκομίζουν είναι τεράστιες και σίγουρα θα τους βοηθήσουν στην καριέρα τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ: 

-Θα καθυστερήσουν λίγο ακόμη οι Κωνσταντινίδης-Πέλκας να ενσωματωθούν στην προετοιμασία…

Αυτό που ζουν τα παιδιά στο Μουντιάλ είναι πολύ σημαντικο. Τέτοιες εμπειρίες διαμορφώνουν προσωπικότητες και χαρακτήρα νικητή και υπό αυτή την έννοια χαιρόμαστε για όλους τους διεθνείς και λίγο περισσότερο για τα δικά μας παιδιά. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί δίνουν συνέχεια στην περυσινή μεγάλη τους επιτυχία. Κι είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθείς στο υψηλό επίπεδο, όχι να κάνεις μια μεμονωμένη επιτυχία σε ένα τουρνουά.

- Ο Κώστας Τσάνας υπήρξε συνεργάτης σου στην Εθνική Ελπίδων. Πόσο σημαντική είναι η προσφορά ενός προπονητή στις μικρές εθνικές;

Όσο σημαντική ειναι και στις υπόλοιπες ομάδες. Ο Κώστας ανήκει στη νέα γενιά προπονητών με καλές γνώσεις, σύγχρονη σκέψη και δουλεύει σκληρά. Σαφώς έχει πάρα πολύ μεγάλη συμβολή στην επιτυχία. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής, είχαμε πολύ καλή συνεργασία και χαίρομαι να τον βλέπω να οδηγεί την Εθνική σε επιτυχίες.

- Τι προβλέπεις για τη συνέχεια του Μουντιάλ;

Σε αυτά τα τουρνουά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η φόρμα και η ψυχολογία. Δεν μπορώ να προβλέψω, αλλά εύχομαι να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται τα παιδιά.