Δ. Γιαννακόπουλος: Να ζητήσουν συγνώμη οι Αγγελόπουλοι

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιτέθηκε με δηλώσεις του στους αδερφούς Αγγελόπουλους τονίζοντας πως οφείλουν να του ζητήσουν συγνώμη για όσα είπαν εναντίον του μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Ακόμη, υπογράμμισε πως στόχος του είναι να φτάσει με τον Παναθηναϊκό τα οκτώ ευρωπαϊκά της Ρεάλ Μαδρίτης, αποθέωσε Ομπράντοβιτς και Πεδουλάκη, αλλά μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον Ιτούδη.Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη, μαζί με τον πατέρα του, Παύλο και είχε πολλά να πει. Για την ομάδα του, το νταμπλ, το στόχο των 8 Ευρωπαϊκών, αλλά και τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Για τις σχέσεις του με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός είπε συγκεκριμένα:

"Η διάθεση μου ήταν να παραμείνει η αντιπαλότητα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι κύριοι Αγγελόπουλοι το πήγαν σε προσωπικό επίπεδο. Όπως τους είπα, θα χορέψουν. Νομίζω πως έχουν ήδη αρχίσει το χορό".

Ο "ισχυρός άνδρας" των νταμπλούχων κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ πως "μετά τον τελικό του Κυπέλλου βγήκαν να με συκοφαντήσουν, δεν έχω καμιά δουλειά όχι στο ίδιο τραπέζι να καθίσω μαζί τους, ούτε να τους ξαναμιλήσω. Μια δημόσια συγνώμη εκ μέρους τους μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Μέχρι τότε δεν έχω καμιά δουλειά να καθίσω σε κανένα τραπέζι με κανέναν Αγγελόπουλο".

Ο Παύλος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησαν αιχμές για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό.

«Αν έχει γίνει σε αθλητικά πλαίσια, πολλά συγχαρητήρια, 100 φορές», τόνισε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. «Ό,τι είπε ο πατέρας μου με καλύπτει. Αν έγινε σε αθλητικά πλαίσια, συγχαρητήρια», πρόσθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συνέχισε. «Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει επίσημη θέση. Δεν ξέρω».

Όσο για το πώς ένιωσε όταν κατακτούσε τον τίτλο στο Λονδίνο, είπε: «Ως Έλληνας ήμουν περήφανος, ως Παναθηναϊκός πολύ στενοχωρημένος. Η χαρά για την Ελλάδα, όμως, υπερίσχυσε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας».

«Δεν έχω πει πως έχω εφεύρει την αλητεία…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε πως έχει πει την περίφημη ατάκα «έχω εφεύρει την αλητεία» μετά την ήττα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. «Μα δεν το έχω πει… Είχα πει κάποια πράγματα, σε καμία περίπτωση όμως έτσι όπως έχουν γραφτεί. Και δεν ήταν πράγματα που είπα απευθείας στους διαιτητές. Ήμουν με ανθρώπους του Παναθηναϊκού κι έλεγα ‘αυτό που έγινε σήμερα ήταν αλητεία’. Τώρα αυτό πώς μεταφράστηκε ότι εγώ είπα πως έχω εφεύρει την αλητεία, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπεράσει τα 8 Ευρωπαϊκά της Ρεάλ Μαδρίτης

Π. Γιαννακόπουλος: «Βεβαίως και μπορεί να ξεπεράσει τα οκτώ της Ρεάλ. Ασυζητητί ναι. Επιθυμία όλων μας είναι αυτό».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα τα φτάσουμε. Θα είναι σε δύο, σε τρία, σε πέντε χρόνια; Δεν είναι στόχος ζωής, αλλά παραγοντικής καριέρας. Όσο έχω τη στήριξη του πατέρα, του θείου και της οικογένειάς μου, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έκρυψε πως δεν είχε πρόθεση να ασχοληθεί με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά δεν ήθελε να αφήσει ακέφαλη και στη μοίρα της την ομάδα. «Δεν ήταν κάτι που ήθελα, αλλά το έφεραν έτσι τα πράγματα που ήταν αναπόφευκτο. Δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μείνει ακέφαλος. Ακούγοντας τον πατέρα και το θείο μου ότι κουράστηκαν και ήθελαν να αποχωρήσουν, προσπάθησα να βρω κάποιον συνεχιστή, δεν βρήκα, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να γίνει ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, να πέσει στη Γ’ Εθνική. Τα μοντέλα της πολυμετοχικότητας, τα μοντέλα που οι φίλαθλοι αναλαμβάνουν μια ομάδα, δεν πετυχαίνουν. Δυστυχώς το μόνο μοντέλο που πετυχαίνει είναι του ανθρώπου που έχει τρέλα», τόνισε.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Π. Γιαννακόπουλος: «Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε για να βρει ελεύθερο δρόμο να κάνει αυτά που νομίζει εκείνος. Για τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει τελειώσει. Είναι επαγγελματίας και βρήκε κάτι καλύτερο, κατά τη γνώμη του. Επέλεξε το δρόμο της αποχώρησης, με γεια του με χαρά του. Καλή του τύχη. Δυστυχώς επηρεάστηκαν και κάποιοι παίκτες και αποχώρησαν. Ενώ δεν έπρεπε. Γιατί ο προπονητής έφυγε, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα διαφωνήσω με τον πατέρα μου. Ο κ. Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Θα ήταν χαρά μου και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα ξανασυνεργαστούμε. Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι του, εγώ τον αγαπάω, είναι ο μεγάλος μου αδερφός και είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι μας. Δεν ξέρω πότε, αλλά είμαι σίγουρος».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη

Δ. Γιαννακόπουλος: «Επηρέασε τον κόουτς να φύγει και πολλούς αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε… Έτυχε πέρσι να έχουμε κάποιες καθυστερήσεις. Ο κ. Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς. Είμαι βέβαιος πως αν ο κ. Ομπράντοβιτς δεν είχε δίπλα του αυτό το διαλυτικό στοιχείο που λέγεται Δημήτρης Ιτούδης, θα ήταν ακόμη μαζί μας, θα είχε πάρει και τη φετινή Ευρωλίγκα και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν μετανιώνω, δεν στενοχωριέμαι, με τον Αργύρη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, οι κούπες αποδεικνύουν και τους καρπούς, αλλά θα ήθελα να ήταν ακόμη μαζί μας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί με τον Αργύρη έχουμε πετύχει πολλά και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε και περισσότερο. Για τον Δημήτρη Ιτούδη, όμως, η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή. Για πάντα».

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη

Δ. Γιαννακόπουλος: «Θα πω ψέματα, αν πω πως δεν σκέφτηκα κάποιες στιγμές μέσα στη σεζόν όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά πως σκέφτηκα ‘να είχα τον Ομπράντοβιτς’. Όμως ο Αργύρης πέτυχε και έχει κερδίσει το να χτίσουμε μαζί τον Παναθηναϊκό της επόμενης πενταετίας».

Για τον Σπανούλη

Στη σύγκριση Δημήτρης Διαμαντίδης-Βασίλης Σπανούλης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιλέγει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και μιλάει με σκληρά λόγια για τον πρώην γκαρντ της ομάδας του και νυν αρχηγό του Ολυμπιακού.

"Για μένα είναι ο πιο υπερεκτιμημένος αθλητής στην Ευρώπη", είπε και αναφερόμενος στην αποχώρηση του Σπανούλη από τους πράσινους τονίζει "ήταν μια απόφαση του κ.Ομπράντοβιτς και του βγάζω το καπέλο. Πολύ καλά έκανε".

"Είναι αστείο να συγκρίνουμε τον Διαμαντίδη με τον Σπανούλη. Είναι ασύγκριτα πράγματα. Μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή που έχει βγει εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έναν καλό επιθετικό".

Πάντως, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες "ειδικά έλληνες. Τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Κατσίβελη".  Δεν θα ήθελε, όμως, στον Παναθηναϊκό τον Κώστα Παπανικολάου γιατί "ο Παναθηναϊκός θέλει και καλούς χαρακτήρες. Ο Παπανικολάου είναι ένας εκπληκτικός αθλητής, αλλά για τον χαρακτήρα του έχουν ακουστεί πολλά. Είναι προκλητικός στο γήπεδο".

Για τη διαιτησία

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τέλος, εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Παράπονα πάντα υπάρχουν. Στο μπάσκετ κάθε φάση μπορεί να τη δει κάποιος με πράσινα γυαλιά, με κόκκινα γυαλιά, χωρίς γυαλιά και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν τυγχάνει το σεβασμού που πρέπει από τη διαιτησία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Για τις σχέσεις του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα

Έγιναν επαφές με τον επικεφαλής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου μετά την αντιπαράθεση των δύο πλευρών: "Ανταλλάξαμε απόψεις. Άκουσε πράγματα που δεν ήξερε, άκουσα κι εγώ πράγματα που δεν ήξερα. Νομίζω ότι έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Περιμένω να δω και με τις εξοντωτικές τιμωρίες τι θα γίνει. Θέλω να πιστεύω ότι έχει καταλάβει κάποια πράγματα η Ευρωλίγκα".

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος προσθέτει "πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να επέλθει ηρεμία".

Για το αν θα ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο:

«Και με το μπάσκετ δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά είχα ηθικές δεσμεύσεις. Για το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καμία ηθική δέσμευση, γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να περνά από το μυαλό μου. Εμείς το μπάσκετ αγαπήσαμε, με το μπάσκετ μεγάλωσα και σε αυτό είμαστε τώρα», τόνισε και πρόσθεσε: «Η πολυμετοχικότητα απέτυχε. Δεν πιστεύω σε πολυμετοχικές συνεργασίες, έχω δει ότι ο αθλητισμός είναι one man show. Δεν θα μου άρεσε ούτε η… μονομετοχικότητα. Γενικότερα δεν θα μου άρεσε τίποτα στο ποδόσφαιρο, σας παρακαλώ μην με μπλέκετε καθόλου».

Μάλιστα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχτηκε πως αποδείχτηκε λάθος η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. «Εσφαλμένα πιστέψαμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έκανε και θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο. Απεδείχθη ότι ήταν μια λανθασμένη κίνηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας Παναθηναϊκός που να μην πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν καλύτερα σήμερα αν είχε στο τιμόνι την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Παραλίγο να μην αδειοδοτηθούμε. Ο σύλλογος βρίσκεται στην κατάσταση που ξέρετε. Με τον κ. Βαρδινογιάννη μπορεί να μην είχαμε αυτό που θέλαμε ως Παναθηναϊκός, αλλά ο σύλλογος ήταν σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο και είχαμε τις πορείες μας στην Ευρώπη, κάτι που λείπει».

Όσο για την προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου; «Δεν γνωρίζω ποια είναι η διάθεσή του. Δείχνει ο άνθρωπος ότι προσπαθεί υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν έχει δίπλα του Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλο, Πατέρα και Πολέμη για να έχουν βάλει 100 εκατ. ευρώ και να μπορεί να τα διαχειριστεί όπως ο κ. Πατέρας».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός άφησε αιχμές για τον Νικόλα Πατέρα και το πέρασμά του από την προεδρία. «Ο κ. Πατέρας επέδειξε τρομερή αλαζονεία ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού διαχειριζόμενος τα χρήματα που είχαν βάλει όλοι όσοι συμμετείχαν στην πολυμετοχικότητα, χωρίς να δίνει λογαριασμό στους μετόχους. Τον είχα συναντήσει και του είχα πει ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν αρμόζουν στην ιστορία και το ήθος του Παναθηναϊκού. Μπορεί να κάνουν για τον Εθνικό, για τον Ολυμπιακό, αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό», ανέφερε.

Ερωτηθείς, τέλος, αν δεν εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο για να μην έρθει σε ρήξη με τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, απάντησε: «Θα τους κατάπινα και τους δύο (γέλια). Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και με τον κ. Μελισσανίδη και με τον κ. Μαρινάκη. Εκτιμώ και τον έναν και τον άλλο, γιατί προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο για τις ομάδες τους».