Καπράλος: Είμαι υπερήφανος για τους αθλητές μας

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος με μήνυμά του εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας.Αναλυτικά το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες «Μερσίνα 2013»:

"Θέλω να εκφράσω την υπερηφάνεια μου για την εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας. Για μία ακόμα φορά, οι αθλητές κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία, τόσο με το ήθος και τη συμπεριφορά τους εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, όσο και με τις επιτυχίες τους στα στάδια της τουρκικής πόλης.

Τα 59 μετάλλια που κατέκτησε η Εθνική ομάδα αγγίζουν τον αριθμό που είχε η Ελλάδα στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2009 στην Πεσκάρα, όταν είχαμε στείλει διπλάσια αποστολή, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε πείσμα των καιρών και παρά τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν, ο ελληνικός αθλητισμός συνεχίζει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα και να προσφέρει χαρές και συγκινήσεις στους 'Έλληνες πολίτες.

Ωστόσο, στέλνει και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι πρέπει δοθεί επιτέλους η μέγιστη προσοχή στην αθλητική νεολαία καθώς αποτελεί ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι, ότι οι νέες και οι νέες που προπονούνται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες και κάνουν πρωταθλητισμό, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν τα σπασμένα άλλων!

Τα περισσότερα μετάλλια τα κατέκτησε η χώρα μας, στα πιο δημοφιλή αθλήματα του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι ο στίβος, η κολύμβηση, η γυμναστική και η κωπηλασία, τρανή απόδειξη οι αθλητές μας αποτελούν μέρος της αφρόκρεμας του παγκόσμιου αθλητισμού.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους προπονητές και τους συνοδούς τους, αλλά και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής και τον αρχηγό της Αντώνη Νικολόπουλο, καθώς έχει μεγάλη και συμβολική σημασία ότι επί τουρκικού εδάφους παρουσίασαν τον καλύτερο τους εαυτό και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, φέρνοντας νέες διακρίσεις στους Έλληνες.

Σπύρος Ι. Καπράλος

Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής".