Κορυφή για Αρσεναλ, τέταρτη η Λίβερπουλ

Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, η Αρσεναλ επικράτησε δύσκολα με 2-0 της Κάρντιφ Σίτι στο Emirates και κρατήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League. Τριάρα για Τσέλσι στο St. Mary's Stadium, τέταρτη ανέβηκε η Λίβερπουλ, που εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Εβερτον στο Britannia Stadium, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.Τίποτα δεν άλλαξε στις τρεις πρώτες θέσεις της Premier League, αφού Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι ξεκίνησαν με νίκες τις υποχρεώσεις τους στο 2014.

Στο Emirates, η Αρσεναλ δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Κάρντιφ, ωστόσο με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 και να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Αρχικά, στο 88' ο Μπέντνερ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βενγκέρ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γουόλκοτ "κλείδωσε" το τρίποντο για τους λονδρέζους, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Στο κυνήγι των Αρσεναλ και Σίτι έμεινε η Τσέλσι, που έφυγε από το St. Mary's Stadium με το διπλό, επικρατώντας εύκολα με 3-0 της Σαουθάμπτον.

Μετά από ένα... άσφαιρο πρώτο μέρος, οι μπλε ανέβασαν στροφές στο δεύτερο και στο 60' άνοιξαν το σκορ με τον Τόρες. Στο 71', ο Γουίλιαν "κλείδωσε" το τρίποντο για την ομάδα του Μουρίνιο, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Οσκαρ στο 82'.

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Λίβερπουλ, που επικράτησε εύκολα με 2-0 της Χαλ στο Anfield. Στο 36', ο Αγκερ άνοιξε το σκορ για τους reds, ενώ στο 50' ο Σουάρες διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Ρότζερς.

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας έπεσε η Εβερτον, που έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, μένοντας στο 1-1 με την Στόουκ στο Britannia Stadium.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 49' με τον Ασαϊντί, αλλά ο Μπέινς, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έσωσε τον βαθμό για τα Ζαχαρωτά (1-1).

Νίκη - ανάσα για την Φούλαμ, που επικράτησε με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο Craven Cottage.

Μόλις στο 7', οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με τον Ντιαμέ, αλλά με τέρματα των Σίντγουελ στο 32' και Μπερμπάτοφ στο 66', οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και πήραν τη νίκη.

Η Νιούκαστλ δεν τα κατάφερε στο The Hawthorns, αφού ηττήθηκε με 1-0 από την Γουέστ Μπρομ, η οποία ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Το... χρυσό γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε στο 87' ο Μπεραϊνο, με εκτέλεση πέναλτι.

Η Αστον Βίλα έφυγε με το διπλό από το Stadium of Light, επικρατώντας με 1-0 της Σάντερλαντ, η οποία έμεινε στον πάτο της βαθμολογίας. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Αγκμπονλαχόρ στο 15'.

Τέλος, Κρίσταλ Πάλας και Νόριτς έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο Selhurst Park, αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες.

Στο 39', ο Τζόνσον άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 44' ο Πάντσιον απάντησε για τους γηπεδούχους, με πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Τετάρτη (1/1)
Σουόνσι Σίτι - Μάντσεστερ Σ. 2-3 (45'+2', 90'+1' Μπονί - 14' Φερναντίνιο, 58' Τουρέ, 66' Κολάροφ)
Γουέστ Μπρομ - Νιούκαστλ 1-0 (87' πέν. Μπεραϊνο)
Σάντερλαντ - Αστον Βίλα 0-1 (15' Αγκμπονλαχόρ)
Στόουκ Σίτι - Εβερτον 1-1 (49' Ασαϊντί - 90'+2' πέν. Μπέινς)
Σαουθάμπτον - Τσέλσι 0-3 (60' Τόρες, 71' Γουίλιαν, 82' Οσκαρ)
Λίβερπουλ - Χαλ Σίτι 2-0 (36' Αγκερ, 50' Σουάρες)
Φούλαμ - Γουέστ Χαμ 2-1 (32' Σίντγουελ, 66' Μπερμπάτοφ - 7' Ντιαμέ)
Κρίσταλ Πάλας - Νόριτς Σίτι 1-1 (44' πέν. Πάντσιον - 39' Τζόνσον)
Αρσεναλ - Κάρντιφ Σίτι 2-0 (88' Μπέντνερ, 90'+2' Γουόλκοτ)
19:30 Μάντσεστερ Γ. - Τότεναμ