Κύργιας: Πρέπει να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δίνεται

Απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα έχει συναντήσει μέχρι στιγμής στον Αρη εμφανίστηκε ο Μιχάλης Κύργιας σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις Ο νεαρός στόπερ μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, θέτοντας ως στόχο την καθιέρωση του στους κίτρινους.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κύργιας στο Sentra FM:

Για την πρώτη προπόνηση με τον Άρη: «Ήταν κάτι που το περίμενα πως και πως από όταν υπέγραψα. Από τα αποδυτήρια και στο δρόμο προς το γήπεδο άκουγα τον κόσμο. Όταν βγήκα κοίταξα γύρω -γύρω για να δω τον κόσμο και ήταν κάτι το εξαιρετικό».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις με τον Άρη: «Οι άνθρωποι με υποδέχτηκαν με πολύ ωραίο τρόπο, ήταν όλοι πολύ ευγενικοί μαζί μου και οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Βρήκα μια αρκετά καλή οργάνωση στην ομάδα και μου άρεσε επίσης το προπονητικό κέντρο. Επειδή έχω μεγαλώσει στην Αθηνά και έχω ζήσει εκεί όλη μου την ζωή είδα ένα πολύ καλό κέντρο με όλες τις ανέσεις. Πράγμα που το συναντάς δύσκολα στην Αθήνα»
Για την οικονομική κρίση και τις ευκαιρίες που δίνονται σε νέους παίκτες: «Με την κρίση οι ομάδες δεν μπορούν να φέρουν μεγάλου παίκτες και δίνουν ευκαιρίες σε νεαρούς Έλληνες για να δείξουν τι αξίζουν. Είμαι της άποψης ότι κακώς γίνεται αυτό λόγω της κρίσης θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η νοοτροπία γενικά στην χώρας μας. Τώρα είναι στα πόδια του καθενός να δείξει ότι αξίζει και πραγματικά πρέπει οι νεαροί παίκτες να το εκμεταλλευτούν, όπως και εγώ με την ευκαιρία που θα έχω στον Άρη»
Για τους στόχους που έχει στον Άρη: «Η φανέλα δεν είναι δεδομένη για κανένα παίκτη και ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Άρης με την προβολή και το μεγάλο όνομα που κατέχει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σίγουρα αν μπορέσεις και καθιερωθείς μπορούν να έρθουν περαιτέρω πράγματα. Ο πρωταρχικός στόχος κάθε παιδιού που είναι στον Άρη είναι να μπορέσει να καθιερωθεί»