Νίκη... τίτλου για ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Κύπρου με την Ανόρθωση, την οποία και νίκησε με 2-0 στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Το ματς ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση, καθώς υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή, όταν απογοητευμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης άρχισαν να πετάνε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.
Ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε έτσι σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς μπαίνει με σημαντική διαφορά στα πλέι οφ, έχοντας 66 βαθμούς, έναντι 60 της δεύτερης Ανόρθωσης. Και όλα αυτά, ενώ μόλις πριν από δύο μήνες ήταν έξι βαθμούς πίσω από την Κυρία.
Η ΑΕΚ Λάρνακας είναι τρίτη με 55, ενώ στους 53 είναι η Ομόνοια.
Στα του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ εκμεταλλεύθηκε με εξαιρετικό τρόπο τα αμυντικά κενά της Ανόρθωσης, σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες απέφευγαν να ρισκάρουν.
Ωστόσο, η ασταθής στα τελευταία ματς Ανόρθωση, πλήρωσε τα αμυντικά της προβλήματα. Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στο 68` έπειτα από κόρνερ του Χαραλαμπίδη, με τον Μπιτόν να παίρνει την κεφαλιά και να γράφει το 1-0.
Στη συνέχεια, η Ανόρθωση αναγκάστηκε να ανοιχθεί και το... πλήρωσε, καθώς στο 80ο λεπτό ο Μοράις σφράγισε τη νίκη των φιλοξενούμενων.