Ρομπέρτο: Προτεραιότητα το πρωτάθλημα

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρομπέρτο στο συνδρομητικό κανάλι, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Εργοτέλη.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός τερματοφύλακας στη Nova:

Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα θέμα που αφορά στον προπονητή σας. Αδιαθέτησε στο Παρίσι την παραμονή του αγώνα με την Παρί και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί, ζητώντας απ' τους ανθρώπους της ομάδας να μην το μάθετε εσείς οι παίκτες. Θα μπορούσες να μας μιλήσεις για τον άνθρωπο Μίτσελ;
«Ναι, αυτό αποδεικνύει ακόμη μία φορά τι άνθρωπος είναι ο Μίτσελ. Τον έχουμε γνωρίσει και σαν παίκτη και σαν προπονητή. Όλα αυτά που έχει πετύχει δείχνουν πως είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Δεν ήθελε να μάθουμε τίποτα για αυτό που έπαθε στο Παρίσι. Ήθελε να μείνουμε εμείς οι παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να σκεφτόμαστε τι θα γίνει το επόμενο απόγευμα, από το να σκεφτόμασταν τι συνέβη εκείνη τη νύκτα. Η καλή θέση στην οποία βρίσκεται η ομάδα μας αυτή τη στιγμή, έχει να κάνει και με τη συμπεριφορά, αλλά και με την προσωπικότητα του Μίτσελ».
 
Πρέπει, πάντως, να αισθάνεστε υπερηφάνεια για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσατε τα εκτός έδρας ματς στον όμιλο, κόντρα σε ομάδες πρώτης γραμμής, όπως είναι η φιναλίστ του Europa League, Μπενφίκα αλλά και η πάμπλουτη και γεμάτη αστέρια Παρί.
«Ναι, πραγματικά όχι μόνο τους κοιτάζουμε στα μάτια αυτούς τους αντιπάλους, αλλά πηγαίνουμε με την πρόθεση να κερδίσουμε τα παιχνίδια αυτά. Και για αυτό βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη θέση που βρισκόμαστε. Να εξαρτόμαστε μόνο από ένα δικό μας παιχνίδι στην έδρα μας και από το δικό μας αποτέλεσμα. Κάτι το οποίο οι αντίπαλοί μας δεν μπορούν να το κάνουν, γιατί εκτός απ' το ότι πρέπει να κερδίσουν το δικό τους παιχνίδι, χρειάζεται να περιμένουν και το δικό μας αποτέλεσμα για να έχουν ελπίδες για τη συνέχεια. Αυτό, λοιπόν, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που έχουμε κάνει».
 
Είναι πρόβλημα η απουσία του Μήτρογλου;
«Είναι ένα πρόβλημα, όπως θα ήταν και αν είχε τραυματιστεί οποιοσδήποτε άλλος από τους συμπαίκτες μας. Είναι ένας παίκτης πολύ σημαντικός για εμάς, ο οποίος προσφέρει πάντα πολλά στην ομάδα. Όμως, ευτυχώς είμαστε μία ομάδα η οποία έχει αντικαταστάτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν το ίδιο καλά τη δουλειά του Κώστα».
Εκτός έδρας, ο Εργοτέλης μετράει μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ. Τι εικόνα έχεις για την ομάδα της Κρήτης;
«Από όσο ξέρω, είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος. Είναι μία ομάδα η οποία τα πηγαίνει καλά. Όμως, εμείς θα πάμε στο παιχνίδι με την ίδια πρόθεση, όπως σε όλα τα προηγούμενα. Θέλουμε να κερδίσουμε για να αποδείξουμε πως είμαστε οι πρωταθλητές, οι αρχηγοί, πως θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές και φέτος. Επειδή παίζουμε στην έδρας μας, εκτός απ' τη νίκη, θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο μας χαρά. Να απολαύσει το παιχνίδι και μία ακόμη νίκη».
 
Επειδή ο κόσμος έχει το μυαλό του στην Αντερλεχτ, θα ήθελες να του στείλεις ένα μήνυμα για τα ματς του πρωταθλήματος που μεσολαβούν, με τον Εργοτέλη και τον Αστέρα Τρίπολης;
«Φυσικά η προτεραιότητά μας είναι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς πρέπει να τα δώσουμε πριν από το ματς με την Αντερλεχτ. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Εργοτέλη και τον Αστέρα. Είναι πολύ σημαντικά παιχνίδια για εμάς, γιατί είναι επιπλέον έξι βαθμοί για εμάς στο πρωτάθλημα. Παρόλο που θέλουμε να τα πάμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουμε επίσης να κερδίσουμε ξανά το πρωτάθλημα φέτος. Και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια. Μετά θα έχουμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με τον αγώνα με την Αντερλεχτ. Όμως, πρέπει να σκεφτόμαστε ένα - ένα τα ματς».