Σαμαράς: Δεν έχουμε μέλλον χωρίς τα παιδιά

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού μίλησε ο Γιάννης Σαμαράς και τόνισε πως χωρίς τα παιδιά δεν υπάρχει μέλλον.

Για την προσπάθεια που γίνεται για αλλαγή νοοτροπίας στις ακαδημίες του Παναθηναϊκου αλλά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Ελλάδα στο επίπεδο των ίδιων των ακαδημιών μίλησε ο Γιάννης Σαμαράς τονίζοντας πως δεν χωρίς τα νέα ταλέντα δεν υπάρχει μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των ακαδημιών του Παναθηναϊκου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσία της ομάδας των Παίδων στο Γουέμπλει:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας σε αυτό το event.

Στην Ελλάδα σε επίπεδο ακαδημιών λείπουν πολλά πράγματα και στον Παναθηναϊκό έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα παιδιά να έχουν παραστάσεις και εικόνες αναφορικά με τη διαπαιδαγώγηση τους σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Πρέπει να βρούμε το δρόμο μας σιγά σιγά και όχι να ασχολούμαστε περιστασιακά με τις νεαρές ηλικίες.

Κάποια βήματα προόδου έχουν γίνει, αλλά δεν το έχουμε μέσα μας ως λαός να δουλεύουμε στις μικρές ηλικίες. Πρέπει να ψαχτούμε το 2013, να παράγουμε παιδεία για το παιδί έμπρακτα και όχι να καθόμαστε πίσω από ένα γραφείο, καθώς στην Ελλάδα δεν ασχολούμαστε με ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Στον Παναθηναϊκό προσπαθούμε και αλλάζουμε αυτή τη νοοτροπία παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο και λέμε ότι χωρίς τα παιδιά δεν έχουμε μέλλον".