Σταθερή η κατάσταση του Σουμάχερ

“Σταθερή” χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον διάσημο αθλητή και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Μίκαελ Σουμάχερ πέρασε ένα ήρεμο βράδυ, και η κατάσταση της υγείας του δεν έχει αλλάξει σε σχέση με χθες.

Σήμερα πάντως, δεν αναμένεται κάποιο επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από τους γιατρούς που παρακολουθούν τον Γερμανό στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία.

«Οι γιατροί παρακολούθησαν προσεκτικά τον Μίχαελ σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η κατάστασή του αυτή τη στιγμή είναι σταθερή και ήταν σταθερή σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Για το λόγο αυτό δεν νιώσαμε την ανάγκη να παραθέσουμε συνέντευξη Τύπου», τόνισε η εκπρόσωπος του Μίχαελ Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ στους δημοσιογράφους.

Οι γιατροί, λοιπόν, δεν πρόκειται να μιλήσουν δημόσια κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτός φυσικά αν υπάρξει κάποια μεταβολή στην κατάσταση της υγείας του. Ετσι, μένουμε στα δεδομένα που προέκυψαν από τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν το μεσημέρι της Τρίτης (31/12), βάσει της οποίας ο Σουμάχερ παρουσίασε «ελαφρά βελτίωση», μετά και τη δεύτερη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι για να αφαιρεθεί ένα νέο αιμάτωμα που είχε σχηματιστεί και να «πέσει» η ενδοκρανιακή πίεση.

Σαφώς η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, ο κίνδυνος για τη ζωή του δεν έχει ξεπεραστεί, διατηρείται σε «τεχνητό κώμα» και πλέον μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του στις θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται