Συγνώμη αλλά δεν με ξενέρωσε ο ΠΑΟΚ

Τρεις φορές. Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τρεις. Τρεις φορές ρωτήθηκε το ίδιο πράγμα στην συνέντευξη Τύπου ο Στέφενς. Με διαφορετικό τρόπο αλλά η ουσία η ίδια. Έπρεπε ο Στέφενς να βγει λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα και να μιλήσει για μεταγραφές! Και όμως ο Ολλανδός είχε την απάντηση και προς τιμή του την επανέλαβε τρεις φορές: «Εγώ ξέρω ότι οι παίκτες μου είχαν πολύ καλή νοοτροπία και πολύ καλή εικόνα στο πρώτο μέρος. Επομένως μπορούσα να την παρουσιάσουν και στο δεύτερο». Δεν είπε ότι «χωρίς μεταγραφή θα πατώσουμε ή δε θα πάμε πουθενά».

Σημειώνω το εξής για να μην παρεξηγηθώ: πρέπει η ομάδα να κάνει μεταγραφή. Κάθε καλός παίκτης χρειάζεται. Αλλά μια ερώτηση σε αρκετούς από εσάς: Ο Τζιόλης πώς σας φάνηκε; Ο άνθρωπος που αρκετοί κορόιδεψαν όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ και απαξιώθηκε ως κίνηση ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Που θέλω να καταλήξω; Ότι δεν πρέπει να μειώνουμε και να απαξιώνουμε το υπάρχον ρόστερ. Ο Στέφενς για μια ακόμη φορά έδειξε πως πιστεύει σε αυτή την ομάδα. Καλοδεχούμενος κάθε καλός παίκτης και αυτό είναι δεδομένο. Το ξέρει και ο Σαββίδης και πρέπει να κάνει κάτι. Αλλά χθες δεν έχασε το ματς ο ΠΑΟΚ επειδή δεν είχε αποκτήσει τον επιτελικό.

Το έχασε γιατί ήρθε η στιγμή που ο Βιτόρ ξέχασε να κρατήσει στο σώμα του κολλημένο το χέρι. Το έχασε γιατί Κλάους και Γεωργιάδης έχασαν το άχαστο. Το έχασε γιατί ήταν άδεια τα τσιμέντα και ο κόσμος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα. Εγώ προσωπικά κρατώ την εμφάνιση μέχρι το 44’. Όπου Μέταλιστ δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι με το 1,5 πόδι έξω από τον θεσμό. Και αυτό είναι η τελική εικόνα.

Κλείνω με κάτι που έγραψα πριν μερικές μέρες. Ο ΠΑΟΚ έδωσε τη λίστα για τους δυο αγώνες με την ουκρανική ομάδα χωρίς να έχει κάνει την μεταγραφή του επιτελικού που ο κόσμος περιμένει εδώ και μέρες έχοντας φυσικά συνεχώς στο μυαλό του εκείνη την περιβόητη ατάκα του Σαββίδη «δίναμε 6,5 εκατομμύρια στον Ρολαλντίνιο αλλά δεν έρχεται στην Ελλάδα».

Δικαίως ο κόσμος αναρωτιέται γιατί δεν έδωσε έστω τα μισά απ’ αυτά σε κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή αφού τα ονόματα είναι πολλά στην αγορά και με αυτά τα χρήματα μπορείς να φέρεις παικταρά. Η ουσία είναι μια: ο ΠΑΟΚ αν θέλει να είναι ενισχυμένος στα πλέι οφ αλλά και στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος δε θα πρέπει να περιμένει το τέλος των αγώνων με την Μέταλιστ για να τον αποκτήσει.

Ανεξάρτητα από το αν δε μπορεί να αγωνιστεί στο ματς της Ουκρανίας, είναι απαραίτητο να αποκτηθεί πολύ σύντομα για να μπορέσει να μπει στο κλίμα της ομάδας και να είναι σε  θέση να βοηθήσει στα πλέι οφ (έστω και ως αλλαγή) αλλά πολύ περισσότερο με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Σαββίδης ξέρει πολύ καλά πως ο κόσμος αγοράζει διαρκείας, στηρίζει την προσπάθεια αλλά οφείλει να κάνει επιτέλους την μεταγραφή που όπως είπε και ο Στέφενς θα τον βοηθήσει για βγάλει ασπροπρόσωπο τον κόσμο.