"Χαλασμένο τηλέφωνο" ο Ραζνάτοβιτς;

Κάτι δεν πήγε καλά στις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Κάιλ Χάινς, όσον αφορά την ανανέωση της συνεργασίας τοων δύο πλευρών. Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν βάλει κάποιος δίπλα - δίπλα τις δηλώσεις του αμερικανού με αυτές των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, αδερφών Αγγελόπουλων, ενώ ερωτηματικά προκύπτουν για το ρόλο του Μίσκο Ραζνάτοβιτς."Δύο φορές ρωτήσαμε τον μάνατζερ"
Αγγελόπουλοι: "Ο Χάινς είναι ένας καταπληκτικός παίκτης και ένας καταπληκτικός χαρακτήρας. Μιλήσαμε μέσα στη σεζόν μαζί του και είχαμε συμφωνήσει να του δώσουμε αυτά που ζήτησε, αλλά άλλαξε μάνατζερ και δεν μπορούσαμε να φωνάξουμε μόνο τον Αμερικανό και να υπογράψουμε μαζί του. Όταν τελείωσε το πρωτάθλημα φωνάξαμε τον παίκτη, του δώσαμε όσα ήθελε, αλλά έκανε την επιλογή του. Εμείς θεωρούμε ότι έκανε λάθος. Θεωρούμε πάντως αδιανόητο να ρωτάει η διοίκηση του πρωταθλητή Ευρώπη δύο φορές τον μάνατζερ ενός παίκτη, πόσα λεφτά θέλει για να υπογράψει και να μην υπάρχει καμία απάντηση".

"Την Πέμπτη είδα πρόταση στο mail μου"
Κάιλ Χάινς: "Μου μίλησαν ωραία οι πρόεδροι. Μου ζήτησαν να τους πω πόσα χρήματα θέλω για να μείνω και τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να διαπραγματεύομαι προσωπικά για χρήματα. Αυτή είναι δουλειά των ατζέντηδων. Με ρώτησαν συγκεκριμένα για το ποσό και απάντησα κατά προσέγγιση και με βάση τις προτάσεις που είχα και ήταν αρκετές. Είπα στους προέδρους ότι πάνω-κάτω τόσα είναι τα χρήματα με τα οποία θα είμαι ικανοποιημένος.

Μετά την πρώτη πρόταση που έγινε την επόμενη μέρα που βρεθήκαμε, δεν είχα καμία ενημέρωση και καμία επικοινωνία με τον Ολυμπιακό. Σάββατο μιλήσαμε, Τρίτη έφυγα και μέχρι την Πέμπτη που απάντησα στην ΤΣΣΚΑ δεν μίλησα με κάποιον από την ομάδα. Για σχεδόν μια εβδομάδα δεν είχα νέα από τον Ολυμπιακό. Ο καιρός πέρασε, απέρριψα κι άλλες προτάσεις και η ΤΣΣΚΑ με περίμενε τρεις εβδομάδες. Εκείνη την Πέμπτη με πήρε ο ατζέντης μου, μου είπε πως η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να περιμένει άλλο και θα προχωρήσει το σχεδιασμό της. Μου είπε πως αν δεν τους απαντήσω, θα υπογράψουν άλλο ψηλό. Την Πέμπτη είπα `ναι` και το πρωί της Παρασκευής ξύπνησα και βρήκα στο mail μου την πρόταση του Ολυμπιακού. Όταν είδα αυτό το mail, είχα ήδη δώσει το λόγο μου στην ΤΣΣΚΑ και τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους".

O ρόλος του Ραζνάτοβιτς
Κάπου εδώ προκύπτουν ερωτηματικά για το ρόλο του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος είναι από τα μέσα της χρονιάς ο μάνατζερ του Χάινς. Οι Αγγελόπουλοι λένε ότι ημέρα Τετάρτη επικοινώνησαν με τον μάνατζερ του παίκτη, ενημερώνοντάς τον ότι προσφέρουν στον πελάτη του όσα χρήματα ζητήσει. Ο ίδιος ο Χάινς, αναφέρει ότι μέχρι την Πέμπτη δεν είχε ενημέρωση από τον Ολυμπιακό και η ΤΣΣΚΑ τον πίεζε να της απαντήσει. Ο Ραζνάτοβιτς είχε από την Τετάρτη στα χέρια του την πρόταση του Ολυμπιακού, αλλά ο Χάινς -ο οποίος δεν επικοινωνούσε με την ΚΑΕ Ολυμπιακός- την είδε στο mail του την Παρασκευή, κι ενώ είχε απαντήσει θετικά στους Ρώσους. Ηλίου φαεινότερο ότι ο Ραζνάτοβιτς έκανε το παιχνιδάκι του για να βγάλει εις πέρας την αποστολή που είχε: να υπογράψει ο αμερικανός στην ΤΣΣΚΑ, η οποία προφανώς του είχε τάξει το κατιτίς παραπάνω...

Το χρονικό των συζητήσεων Ολυμπιακού - Χάινς

Το χρονικό των συζητήσεων με τον Κάιλ Χάινς για την ανανέωση του συμβολαίου του διέρρευσαν κύκλοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, θέλοντας να διαψεύσουν τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός σε συνέντευξή του.

- την Κυριακή 16 Ιουνίου έγινε πρόταση 850 χιλιάδων δολαρίων ετησίως για κλειστό διετές συμβόλαιο στον ατζέντη Μίσκο Ραζνάτοβιτς και του ζητήθηκε να τελειώσει το θέμα πριν φύγει για τις ΗΠΑ ο Κάιλ Χάινς. Σχεδόν τρεις φορές πάνω απ' όσα έπαιρνε. Την Τρίτη το πρωί, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ο Αμερικανός σέντερ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και άνθρωποι της ομάδας τον κάλεσαν στο κινητό του και του έστειλαν μηνύματα για να μιλήσουν και να δουν τις προθέσεις του γιατί δεν είχαν απάντηση. Τίποτα! Στη συνέχεια τον κάλεσαν στο αμερικάνικο τηλέφωνο και του άφησαν φωνητικό μήνυμα αφού προσγειώθηκε στις ΗΠΑ.

- άνθρωποι της ομάδας του έστειλαν mail στο λογαριασμό του στο FACEBOOK ξημερώματα Τετάρτης στην Ελλάδα στο οποίο του έλεγαν συγκεκριμένα: "Sir, how are you? Did you have a safe trip? Presidents and Skindilias are trying to talk with you and they can’t reach you. Can you call him?". Αυτό το μήνυμα διαβάστηκε λίγες ώρες μετά. Τίποτα. Προσπάθησαν στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με τον αδερφό του, αλλά και πάλι τίποτα!

- την Τετάρτη το μεσημέρι έγινε επικοινωνία με τον μάνατζερ του στην οποία του ζητήθηκε να τους πει το νούμερο που θέλει ο Κάιλ Χάινς για να μείνει. Την επομένη επικοινώνησε ο ατζέντης του μαζί με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και είπε ότι δεν τον έχει βρει (!) και θα πως θα ενημερώσει την Παρασκευή.

- την Παρασκευή το μεσημέρι έγινε νέα πρόταση στον ατζέντη του για διετές συμβόλαιο έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων (2,2 με τα μπόνους). Για να υπάρχει η βεβαιότητα ότι ο Χάινς θα γίνει γνώστης της προσφοράς, τον κάλεσαν στον αμερικάνικο τηλέφωνο και έστειλαν την προσφορά με mail στον ίδιο αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Για μια ακόμα φορά θέλουμε να σου υπογραμμίσουμε την επιθυμία της ομάδας μας για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας". Με sms ενημερώθηκε για την εξέλιξη και απάντησε ότι έλαβε το mail.

- ο Κάιλ Χάινς απάντησε το Σάββατο με mail και ευχαρίστησε που του γνωστοποίησαν και γραπτώς τη νέα προσφορά, ζητώντας συγνώμη που δεν απάντησε στις κλήσεις, αναφέροντας ότι ήταν πολύ απασχολημένος με την επιστροφή του στην πατρίδα όλες αυτές τις μέρες. Κατέληξε ότι θα συζητήσει την προσφορά με τον ατζέντη του και στη συνέχεια πως θα απαντήσει στην διοίκηση.

Καταθέτουν επίσης τα παρακάτω ερωτήματα:

- Πώς ο Χάινς λέει ότι αποδέχθηκε την προσφορά της ΤΣΣΚΑ την Πέμπτη, όταν ο Ολυμπιακός μετά την πρώτη πρόταση είχε ρωτήσει τον ατζέντη του το ακριβές νούμερο, που θα ήθελε για να παραμείνει στην ομάδα;

- Γιατί δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις όλων των ημερών;

- Γιατί ότι δεν είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, όταν υπάρχουν sms, ηχητικά μηνύματα, mail αλλά και μηνύματα στο facebook όπου του τονίζεται ότι τον "αναζητούν οι πρόεδροι";

- Αν αληθεύει αυτό που είπε στη συνέντευξή του ότι είχε πρόταση από την ΤΣΣΚΑ στα τέλη Μαΐου, σημαίνει ότι διαπραγματευόταν με άλλη ομάδα, ενώ ήξερε πόσο σημαντικοί είναι οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν, όπως υποστηρίζουν, κάνει την πρώτη κουβέντα με τον πρώην ατζέντη του πριν την έναρξη της περσινής σεζόν. Δύο μήνες μετά, κι ενώ ο Ολυμπιακός δεν συνηθίζει να κάνει τέτοιες κινήσεις, το πρότεινε αναπροσαρμογή και επέκταση του συμβολαίου του, με λίγο λιγότερα χρήματα απ΄όσα είχε ζητήσει, αλλά δεν δέχθηκε.

Στο τέλος Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός επέστρεψε ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του για την επόμενη διετία και αναπροσαρμόζοντας το φετινό του συμβόλαιο. Η απάντηση του Κάιλ ήταν πως δεν ήθελε να προκαλέσει αναστάτωση στην ομάδα καθώς υπήρχαν άλλοι παίκτες των οποίων τελείωνε το συμβόλαιό του.

Λίγες εβδομάδες αργότερα άλλαξε μάνατζερ, τουλάχιστον και με την ενημέρωση που έκανε ο ίδιος ο ατζέντης στον Ολυμπιακό. Όταν, λοιπόν, έγινε η δεύτερη πρόταση (όπως λένε πάντα στο λιμάνι) εκπρόσωπός του ήταν ακόμη ο Γιώργος Δημητρόπουλος και δεν είχε πάει στον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, όπως ο ίδιος αναφέρει στην συνέντευξή του.

Ρωτούν ξανά με ... ρητορική διάθεση: "Γιατί ήθελε να μείνει αφοσιωμένος μετά τον Φεβρουάριο; Πριν από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα; Τον Δεκέμβριο; Και πως μιλούσε με την ΤΣΣΚΑ όταν ακόμη δεν είχε αρχίσει η διαδικασία των τελικών στο ελληνικό πρωτάθλημα; Το δικό του μυαλό δεν επηρεάστηκε τότε;"

Ο Ολυμπιακός, τέλος, απαντάει στα περί ανασφάλειας με αποκαλύψεις για την συνάντηση που είχε το Σάββατο, τέσσερις μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, ο Κάιλ Χάινς και οι δυο Αγγελόπουλοι (ο μοναδικός ξένος, που έχει περάσει και την πόρτα των Γραφείων τους".

"Πάμε για το three peat. Με σένα κολόνα θα τα καταφέρουμε, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου, πες μας τι θες για να είσαι ευτυχισμένος και μετά θα διαπραγματευτούμε με τον ατζέντη σου" ήταν τα λόγια των προέδρων του Ολυμπιακού.

Ο Χάινς, όπως υποστηρίζουν οι "ερυθρόλευκοι", ζήτησε ένα ποσό από 750.000 έως 1.000.000 δολάρια και κλειστό διετές συμβόλαιο. Όσο για την ασφάλεια και την οργάνωση θυμίζουν ότι ο Ολυμπιακός ανέλαβε πλήρως την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε όταν τραυματίστηκε ο αδερφός του Τάιλερ.

Θυμίζουν τέλος, ότι οι Αγγελόπουλοι παρά τα όσα είχαν προηγηθεί τον ευχαρίστησαν δημόσια και ο Γιώργος Αγγελόπουλος πρόσθεσε: "Του ευχόμαστε καλή τύχη εκεί που πήγε, είναι καταπληκτικό παιδί και δεν πρέπει νομίζω να γίνονται σχόλια εναντίον του. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, ένας καταπληκτικός χαρακτήρας. Δεν θέλουμε αρνητικά σχόλια".